Jelle van Es
Jelle van Es Games 13 okt 2020
Leestijd: 4 minuten

[REVIEW] Blue Yeti X World of Warcraft-edition: je klinkt als een Orc

Eigenlijk was het de bedoeling dat we rond deze tijd aan de slag konden gaan met de nieuwste uitbreiding voor World of Warcraft. Maar Shadowlands is uitgesteld naar een moment verder dit jaar, zonder een echte vaste releasedatum te noemen. Toch kun je binnenkort aan de slag met een nieuwe ervaring. Want met de nieuwe Blue Yeti X World of Warcraft-edition kun je klinken als een personage uit de game.

Het is niet voor het eerst dat ik een microfoon van Blue heb gebruikt. Zeker nu we regelmatig videogesprekken moeten voeren, blijkt het een waardevolle toevoeging te zijn om goed en duidelijk te kunnen communiceren. Toch denk ik dat een accessoire als deze voornamelijk interessant is voor gamers die streamen. En als je daarbij World of Warcraft speelt, dan is deze Blue Yeti X een waardevolle toevoeging. Dit zijn de punten die mijn zijn opgevallen.

Blue Yeti X World of Warcraft-edition is in zijn basis een uitstekende microfoon

Het aller belangrijkste van de Blue Yeti X World of Warcraft-edition is dat dit gewoon een hele goede microfoon is. Zeker wanneer je met de software aan de slag gaat, merk je dat er zoveel mogelijkheden zijn om jouw stem perfect tot zijn recht te laten komen. Daarnaast helpt het dat hij zeer gemakkelijk in gebruik is. Het is een echte plug-and-play microfoon. Met een USB-kabel sluit je hem aan en vervolgens kun je hem gelijk gebruiken. Aan de achterkant van de microfoon vind je vier presets voor de manier waarop je hem wilt gebruiken (daardoor is hij ook goed te gebruiken voor podcasts met meerdere personen). Een kind kan de was doen.

Gewoon een goede microfoon (Afbeelding: Blue)

Die er ook nog eens strak uit ziet

Het helpt daarbij dat de microfoon er strak uit ziet. De combinatie tussen een gouden kleur voor de randen en het mat-zwarte van de rest werkt erg goed. Met het logo van World of Warcraft aan de achterkant zie je dat het bij de game hoort en ook op de voet en de draaiknop zie je elementen van de game. Het is dus aanwezig zonder overdreven te zijn. Mocht je dus een videogesprek voeren met je baas, dan kun je de microfoon gewoon makkelijk in beeld laten staan.

Blue Yeti X World of Warcraft-edition
Mooie basis (Afbeelding: Blue)

Spelen met geluidseffecten

Het speciale aan deze Blue Yeti X World of Warcraft-edition is dat je kunt spelen met verschillende geluiden uit World of Warcraft. Zo is het mogelijk om diverse audio-effecten uit de game te activeren. Maar het is ook mogelijk om je stem zo te vervormen dat je net lijkt op een Orc uit World of Warcraft. De vraag is natuurlijk wel wie je daar nou echt blij mee maakt, maar wanneer jij in de audio-chats je guild-leden onder de indruk wil maken, dan is dit een mooie toevoeging. Toch is het voor de meesten meer een geinige gimmick om een keer te proberen.

Diverse geluiden gooi je er uit (Afbeelding: Blue)

Via Logitech-software makkelijk effecten aanpassen

De Blue Yeti X werkt met de Logitech G Hub-software. Wellicht dat je die al hebt om je muis of toetsenbord aan te sturen. Het handige aan deze software, is dat je makkelijk wat shortcuts kan instellen om de bovengenoemde geluidseffecten mee te activeren. Wanneer je dus even als een Orc wilt praten, dan druk je op de juiste knop, bij voorkeur een macro-knop en huppa: je kunt jezelf even laten gaan. En als het dan irritant wordt? Dan schakel je het met hetzelfde gemak weer uit.

Niet iedereen zal er blij zijn met jouw stemmetjes van de Blue Yeti X

Uiteraard zal niet iedereen even blij zijn. Dus als je echt graag wilt klooien met de speciale foefjes die de Blue Yeti X World of Warcraft-edition heeft, houd er dan wel rekening mee dat dat op weerstand kan rekenen. Bedenk dus goed wanneer je er gek mee gaat doen. Dat is tegelijkertijd iets dat voor alles in het leven geldt, maar omdat voor sommigen een Murloc-geluid de nekharen overeind kan laten staan, is het hier net wat belangrijker.

Gamen en kletsen (Afbeelding: Blue)

De Blue Yeti X World of Warcraft-edition is nu beschikbaar. Wil je meer lezen over alles dat met World of Warcraft te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!