Elektrische fiets: 5 grappigste modellen van 2020 (tot nu toe)

Waar er voorheen alleen maar elektrische fietsen voor senioren werden ontworpen, is het aanbod in e-bikes anno 2020 breed. Heel breed. Van elektrische racefiets fiets tot aan elektrische vouwfiets; het bestaat allemaal. Tussen alle nieuwe e-bikes uit 2020 zitten ook een aantal opvallende exemplaren.

Van Scandinavisch design tot aan Italiaanse motorkracht: Hieronder hebben we vijf bijzondere e-bikes die we in 2020 tegenkwamen voor je op een rij gezet.

Movea e-bikes: elektrische stadsfiets

Deze compacte e-bike van het Deense Movea lijkt een vouwfiets maar is het niet. En dat is geen eigenlijk geen compliment voor de looks van de fiets; een vouwfiets is namelijk niet de meest toffe fiets die bestaat. Toch is deze geinige elektrische fiets niet verkeerd. De Deense ontwerpers hebben een super lichtgewicht fiets gemaakt (de fiets zelf weegt slechts 3.4 kilo) waarmee je met groot gemak door de stad fietst. En ook niet geheel onbelangrijk: de Modo 20” heeft, net als de andere modellen, een mandje voorop het stuur waarin je snacks kunt bewaren.

Movea Modo e-bike
Modo 20” (Afbeelding: Movea Bikes)

Jeep’s e-bike: QuietKat

Begin 2020 kondigde autofabrikant Jeep zijn eerste e-bike aan. De e-bike moet hetzelfde soort publiek aantrekken als Jeep mijn zijn auto’s aantrekt: hetgeen dat van een grof en ruig voertuig houdt. De e-bike met de serieus dikke banden trekt je in ieder geval met gemak door sneeuw en zand en heuvels op. Of de QuietKat, zoals de e-bike heet, niet alleen bij autoliefhebbers maar ook bij fietsers in de smaak valt is echter de vraag.

QuietKat Jeep e-bike
QuietKat (Afbeelding: Jeep)

Zooz’ e-bike

Het zal je niet verbazen dat een van de mensen achter Zooz Bikes jarenlang custom motoren heeft ontworpen en gebouwd voordat hij zich waagde aan de e-bikes. Deze strakke e-bike is het resultaat. Toen de lichtgewicht tweewieler in 2020 werd gepresenteerd gingen de bestellingen door het dak. Als je een bestelling plaatst op de website van Zooz kun je in april 2021 een ritje maken op de opvallende handgemaakte elektrische fiets.

Reevo Bikes‘ elektrische fiets met wielen zonder spaken

Deze elektrische fiets ziet er zacht uitgedrukt futuristisch uit. Nadat er vier jaar aan de e-bike werd gewerkt onthulde Reevo Bikes dit jaar afbeeldingen van de e-bike met wielen zonder spaken.

De Reevo Bike, zoals de fiets heet, is volgens de makers de fiets van de toekomst. Wat het design betreft sluiten we ons daar graag bij aan. ‘Spaken zijn zó 2019’, aldus Reevo Bikes. Met dit motto in het achterhoofd hebben ze gebruikelijke wielen verwisseld voor een stel wielen met een velg die vast zit en waar de band vervolgens omheen draait. Iets wat wij nog niet eerder zagen bij een elektrische fiets.

De fiets is nog niet te koop, maar je kunt jezelf op de wachtlijst laten plaatsen om in de toekomst op deze futuristische e-bike rond te racen.

Reevo Bikes
Reevo Bike (Afbeelding: Reevo Bikes)

Ducati’s elektrische fiets

Ook de Italiaanse motorfabrikant Ducati heeft dit jaar een opvallende elektrische fiets gepresenteerd. Het is geen stoere en groffe -bike zoals die van Jeep, maar een elektrische vouwfiets. Vanwaar de keuze voor een elektrische vouwfiets is ons ook de vraag, maar Ducati heeft duidelijk nog een kleine poging gedaan hem stoer te maken. De Urban-E, zoals de e-bike heet, laat zichzelf makkelijk opvouwen en heeft rode elementen op het frame die in de verte (oké, de verre verte) doen denken aan de tank van Ducati’s motoren.

Ducati Urban-E elektrische fiets
Ducati Urban-E (Afbeelding: Ducati)

Nog meer opvallende, of zeg gerust ‘vreemde’, e-bikes zien? Bekijk ze hier.

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: 5 grappigste modellen van 2020 (tot nu toe)
Sluiten