Elektrische fiets: de 5 beste modellen van 2020 met een lage instap

Elektrische auto's Lisanne Beijen 4 okt 2020
Leestijd: 4 minuten

De elektrische fiets was een paar jaar geleden voornamelijk populair onder senioren. Dat is inmiddels zeker niet meer het geval. Toch worden er nog steeds veel e-bikes met lage instap op de markt gebracht. Die de uitkomst voor wie niet goed te been is en voor senioren. Een lage instap maakt fietsen eigenlijk letterlijk laagdrempeliger.

Op een fiets met lage instap, of step-through, is het makkelijker om tijdens het opstappen je evenwicht te bewaren. Dit geldt ook voor tijdens het afstappen. Eigenlijk is een elektrische fiets met lage instap simpelweg veiliger voor wie zich wat minder zeker voelt op de fiets. Hieronder staan vijf goede step-through e-bikes die je, of je nou fit of niet fit bent, de weg op helpen.

Kalkhoff Image 5.B Belt BLX (2020)

De Image 5.B Belt BLX is een krachtige e-bike waarop je met groot gemak al je dagelijkse ritjes maakt. De elektrische fiets wordt aangedreven door de nieuwste Bosch Performance Line motor met 65(!)Nm en een 625 Wh accu. Dit is samen goed voor een actieradius tot 150 kilometer. De nieuwe elektrische fiets van het Duitse Kalkhoff heeft daarnaast in plaats van een ‘ouderwetse’ ketting een riemaandrijving. Die is sterker dan een ketting, minder onderhoudsgevoelig en beter voor de motor.

Dankzij de lage instap van Image 5.B is dit een fijne elektrische stadsfiets waar bijvoorbeeld prima een kinderzitje achterop kan worden geplaatst of een stel volle boodschappentassen. Van die extra balast heb je geen last tijdens het opstappen en fietsen; het uitgebalanceerde frame van de e-bike houdt je in balans en geeft je een heerlijk duwtje in de rug.

Image 5.B Belt BLX Kalkhoff e-bike
Image 5.B Belt BLX (Afbeelding: Kalkhoff)

Betrouwbare e-bike met lage instap: Cannondale Mavaro Neo 5+ 2021

Wie een comfortabele elektrische fiets zoekt met een haarfijne afwerking kunnen we aanraden zich verder te verdiepen in de Cannondale Mavaro Neo 5+ 2021. De Mavaro Neo 5+ 2021 is een van de betere commuter e-bikes met een lage instap die dit jaar is uitgebracht.

Deze e-bike van Cannondale heeft verschillende upgrades gekregen ten opzichte van het ‘oude’ 2020-model. De meest opvallende upgrade is dat de accu bij deze fiets nu wel volledig in het frame is geïntegreerd. Dat maakt het frame van de e-bike uitgebalanceerder en natuurlijk ook strakker. Daarnaast heeft de Mavaro Neo 5+ 2021 een nieuwe accu met een capaciteit van 625 Wh in plaats van 500 Wh. Hierdoor leg je op deze snelle Cannondale e-bike meer dan 100 kilometer af op een volle accu.

Cannondale Mavaro Neo 5+ 2021 e-bike elektrische fiets
Cannondale Mavaro Neo 5+ 2021 (Afbeelding: Cannondale)

Opvallende elektrische fiets: RadRhino Step-Thru 1

De elektrische fietsen van het Amerikaanse Rad Power Bikes vallen op. Zo ook de RadRhino Step-Thru 1, waarop je jezelf vast al over de boulevard in LA ziet fietsen. Dat gaat de komende tijd nog even niet gebeuren. Gelukkig fietst hij net zo lekker op de boulevard in Scheveningen.

Deze e-bike heeft dikke banden wat hem uitermate geschikt maakt voor een fietstocht langs het strand en over de duinpaden. Voor minder dan 2000 euro is de RadRhino Step-Thru 1 een e-bike met een borstelloze 250W Bafang achterwielmotor, een geïntegreerde remlichten en een 48V, 14 Ah (672 Wh) Samsung accu. Met zijn 32 kilo (inclusief achterrek weegt hij zelfs 52 kilo) is dit bepaald geen lichtgewicht elektrische fiets. Dat maakt hem iets gebruiksonvriendelijker, maar daardoor ligt hij wel stevig op de weg.

RadRhino Step-Thru 1 elektrische fiets
RadRhino Step-Thru 1 (Afbeelding: Rad Power Bikes)

Elektrische mountainbike met lage instap: Riese & Müller Homage GT (2020)

Er bestaan ook sportieve elektrische fietsen met een lage instap. Wie zijn mountainbike al een tijdje in de schuur heeft staan omdat hij te veel obstakels met zich meebrengt, kan misschien een (e-MTB) elektrische mountainbike met lage instap proberen. Riese & Müller’s ‘Homage GT’ is daar een goed voorbeeld van. Deze e-MTB is de enige op de markt met lage instap én volledige vering. Er is dus zichtbaar rekening gehouden met wie iets minder fit is dan een 18-jarige.

De enorm sterke e-bike heeft een opvallend ontwerp en opvallende onderdelen. Zo heeft jij de nieuwste Bosch Performance Line CX motor met 75(!)Nm en een Bosch Power Tube 500Wh accu. Daarnaast is de e-bike, zoals we van Riese & Müller gewend zijn, gemaakt van de beste materialen en onderdelen. De Homage GT doet het zowel goed op de zandpaden als op de weg; het is in beide gevallen een fiets die is gebouwd voor comfort en fun.

Riese Muller elektrische fiets Homage
Homage GT (Afbeelding: Riese & Müller)

Elektrische fiets van Nederlandse bodem: Gazelle Ultimate T10 20 HMB

De laatste betrouwbare en stabiele elektrische fiets met lage instap in dit rijtje is er een van Gazelle. Wiens allereerste ‘gewone’ fiets tientallen jaren geleden misschien een Gazelle was, kan nu een moderne e-bike van dit merk kopen.

Deze comfortabele e-bike van Gazelle met lage fiets ziet er niet uit als seniorenfiets en hoeft ook zeker niet zo bestempeld te worden. Hij is ontworpen om jou zoveel mogelijk van je vrije tijd te laten genieten. Dankzij de geïntegreerde 500Wh accu, de krachtige Bosch-motor en 47 millimeter brede banden rij je met gemak een lange fietstocht. Zelfs met flinke tegenwind.

Gazelle Ultimate T10 20 HMB elektrische fiets
Gazelle Ultimate T10 20 HMB (Afbeelding: Gazelle)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen