iOS toetsenbord veranderen? Dit zijn je 5 allerbeste opties in 2020!

Gebruik je een iPhone? Dan ben je vrijwel ongetwijfeld van mening dat hij gebruiksvriendelijk en makkelijk werkt. Al kun je dit misschien niet zeggen van het iOS toetsenbord. Zo werkt de autocorrect functie op een iOS toetsenbord bijvoorbeeld niet erg efficiënt. Daar kun je verandering in brengen. En dan doelen we er niet op dat je misschien weer eens de Nederlandse spelling- en grammaticaboeken in moet duiken. Een goede toetsenbord-app kan het verschil maken.

Er bestaan een groot aantal apps van derden die een toetsenbord aanbieden voor je iOS-toestel. Precies, het is mogelijk om het toetsenbord op je iPhone te veranderen. De alternatieve toetsenborden hebben in sommige gevallen extra opties voor personalisatie en bijvoorbeeld het kiezen van een thema, en in andere gevallen hebben ze een ijzersterke autocorrect functie. Hieronder staan de beste vijf opties uit 2020 voor je op een rij.

In plaats van je iOS toetsenbord: Microsoft SwiftKey

De eerste twee apps uit dit rijtje zijn veruit de meest populaire opties, zowel op Android als op iOS. Wie had gedacht dat een app van Microsoft je iOS toetsenbord kon verbeteren? Typefouten maken op met Microsoft’s SwiftKey toetsenbord is geen ramp. De app maakt namelijk gebruik van hele slimme AI om te leren van jouw typefouten. Zo helpt hij je steeds beter om deze fouten te corrigeren. SwiftKey weet op den duur (en dat duurt echt niet lang) zelfs te voorspellen welke emoji je wanneer gebruikt. Dankzij de ‘flow’-optie in de app typ je een text terwijl je je vinger over het scherm sleept in plaats van tikt. Als je dit onder de knie hebt typ je super snel en dus ook foutloos.

swiftkey iOS toetsenbord
Microsoft SwiftKey op iOS (Afbeelding: App Store)

Google’s Gboard

Google’s Gboard is zowel voor Android als voor iOS een veel gebruikte en betrouwbare toetsenbord-app. De app heeft scherpe autocorrect, een makkelijke een-handige functie en geeft als kers op de taart toegang tot Google’s zoekmachine. Dat is vast geen verrassing. Klik op de Google-toets op het toetsenbord en je kunt direct aan het Googelen. Zo Google tijdens het appen rechtstreeks vanuit het WhatsApp-scherm en deel je de resultaten daarna snel en makkelijk met je vrienden.

Gboard iOS toetsenbord
Gboard (Afbeelding: Google)

Scherpere autocorrect dan iOS toetsenbord: Grammarly Keyboard

Wie Grammarly zijn documenten en mails laat controleren op spelling- en grammaticafouten ziet vast ook wat in een toetsenbord van Grammarly. Tenminste, wie tevreden is met hoe Grammarly werkt op zijn computer. Dit alternatieve iOS toetsenbord werkt eigenlijk hetzelfde als je al van Grammarly gewend bent, maar dan in het klein op je smartphone. De app is vooral handig als je vaak je smartphone gebruikt om mails te schrijven en sturen waarin absoluut geen slordige fouten mogen staan.

Grammarly Keyboard
Grammarly Keyboard op iOS (Afbeelding: Grammarly)

Fleksy Keyboard

Fleksy ondersteunt meer dan 42 verschillende talen. Dat maakt hem een van de meest meertalige toetsenborden uit dit rijtje. De app is gratis en heeft veel opties om hem te personaliseren. Dat kan onder andere met een van de 50 thema’s waarvan een groot deel gratis is en met verschillende lettertypen. Je kunt het alternatieve iOS toetsenbord met deze app dus zo functioneel of irritant maken als je zelf wilt. Daarnaast heeft Fleksy zijn eigen zoekmachine voor GIFjes; een belangrijke functie voor wiens communicatie vrijwel alleen bestaat uit de kleine videoclips.

Fleksy iOS toetsenbord
Fleksy voor iOS (Afbeelding: Fleksy)

Alternatief iOS toetsenbord: Thumbly Keyboard

Snel typen met één hand, en laat staan met één vinger, is virtueel onmogelijk op de enorme smartphones van tegenwoordig. Gelukkig is er een iOS toetsenbord-app ontwikkeld voor wie met een hand typt. Het toetsenbord van Thumbly is ontworpen als een soort waaier die je makkelijk kunt wisselen van je ene naar je andere hand. Alle letters, symbolen en andere toetsen op het toetsenbord zijn makkelijk met een hand te bereiken. Een nadeel van Thumbly is dat hij momenteel alleen Engels ondersteunt.

Thumbly Keyboard
Thumbly Keyboard (Afbeelding: App Store)
Reageer op artikel:
iOS toetsenbord veranderen? Dit zijn je 5 allerbeste opties in 2020!
Sluiten