Android: toetsenbord veranderen? Dit zijn je 5 allerbeste opties!

Je Android smartphone heeft een standaard toetsenbord. Dit standaard toetsenbord is voor de meesten van ons prima, maar het kan natuurlijk altijd functioneler. Met behulp van een app kun je dit toetsenbord makkelijk veranderen voor een alternatief met meer functies.

Met keuze voor het juiste toetsenbord voor je smartphone optimaliseer je het gebruik van je toestel makkelijk. Het toetsenbord is namelijk bepalend voor hoe snel en met hoeveel precisie je hem gebruikt. Hieronder staan vijf opties die betrouwbaar zijn, veel features en thema’s hebben, en soms ook handige zoekfuncties.

Topfavoriet: Google Gboard

Gboard, voorheen Google Keyboard, is een populair allround-toetsenbord voor Android. Dit toetsenbord is geliefd om zijn scherpe autocorrect-functie, woordvoorspelling en de een-handige modus. Deze functies werken allemaal met de precisie en snelheid die je van Google gewend bent. Daarnaast kun je ook makkelijk direct vanuit het toetsenbord stickers en GIFjes kiezen onder de ‘G’-toets.

Gboard Google
Gboard’s ‘Glide typing’ functie (Afbeelding: Play Store)

Android toetsenbord met meer personalisatie-opties: Chrooma Keyboard

Het Gboard toetsenbord is voor veel Android- (en iOS-) gebruikers een goede optie. De app biedt alleen niet enorm veel mogelijkheden om hem te personaliseren. Als je daar naar zoekt dan is Chrooma een sterke optie. Deze app heeft net als Google’s Gboard een strak ontwerp en is gebruiksvriendelijk, maar heeft daarnaast verschillende andere functies. Denk bijvoorbeeld aan een dark mode, standaard emoji in plaats van de Android emoji, en een modus om met je duimen te typen.

Chrooma toetsenbord
Chrooma (Afbeelding: Play Store)

Een handig taalhulpje: Gammarly Keyboard

Misschien gebruik je Grammarly al voor het controleren van documenten op spelling- en grammaticafouten, of voor het schrijven van duidelijke e-mails. In dat geval ben je vast ook fan van het Grammarly Keyboard. Dit toetsenbord is beschikbaar voor Android en iOS en functioneert eigenlijk zoals je van Grammarly gewend bent, maar dan in het klein op je smartphone. Een fijne extra is dat de je app gratis kunt gebruiken.

Grammarly toetsenboard
Grammarly Keyboard (Afbeelding: Grammarly)

Nog een favoriet Android toetsenbord: Microsoft SwiftKey Keyboard

Naast Gboard is ook SwiftKey een populaire app die al jaren mee gaat. De app maakt gebruik van slimme AI om te leren van jouw typefouten zodat hij je steeds beter kan helpen en corrigeren. Een van de opvallende functies van SwiftKey is dat je het toetsenbord los kunt maken van de onderkant van je scherm en overal in het scherm kunt slepen. Aan deze functie heb je niet veel op een kleine smartphone, maar is wel handig op een groter toestel.

swiftkey
SwiftKey (Afbeelding: Microsoft)

Android toetsenbord: Fleksy

Eigenlijk hebben alle apps hierboven een enorm goede autocorrect en spellingscontrole. Toch staat Flexy echt bekend om zijn ijzersterke autocorrect. Soms iets te sterk misschien, aangezien hij ook woorden voorstelt die wat ongebruikelijk of jargon zijn. Een van de voordelen van dit toetsenbord is dat de app gratis is en je direct toegang hebt tot veel functies, zoals GIFjes, thema’s en verschillende extensies.

Flexy toetsenbord
Flexy (Afbeelding: Play Store)
Reageer op artikel:
Android: toetsenbord veranderen? Dit zijn je 5 allerbeste opties!
Sluiten