Elektrische fiets: beste ANWB e-bike 2019 Gazelle Grenoble C7+ HMB

Tech Ilona Braam 7 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Er zijn inmiddels dusdanig veel elektrische fietsen op de markt, dat het soms lastig kan zijn om daar de beste uit te pikken. Gelukkig zijn er anderen die zich daarmee bezighouden, waaronder de ANWB. Elk jaar krijgen we dan ook weer een nieuw lijstje met de beste opties in verschillende categorieën. Mocht je nou inderdaad op zoek zijn daar de beste fiets, is dat volgens de ANWB e-bike test 2019 de Gazelle Grenoble C7+ HMB.

Stabiele elektrische fiets

De elektrische fiets scoort op alle fronten hoog en krijgt zelfs een perfecte score bij de stabiliteitsproef. Dus als je van nature wat wankel bent of na het stappen wat extra stabiliteit nodig hebt op je fiets, is de Gazelle je beste vriend. De e-bike blinkt volgens de ANWB ook uit in comfort en gebruiksgemak en zou verder hoog scoren op de constructie, de onderdelen en het display.

Gazelle Grenoble C7+ HMD elektrische fiets

Drie verschillende accu’s

De lage plaatsing van de robuuste Bosch middenmotor, geeft de fiets een uitstekende wendbaarheid en wegligging. De motor zou overigens goed zijn voor een koppel van 50 Nm en je voorzien van vier verschillende niveaus aan trapondersteuning. Wat de batterij betreft heb je de keuze uit drie opties, namelijk een 300 Wh, 400 Wh of 500 Wh accu. Deze leveren respectievelijk een actieradius van 84 km, 114 km en 143 km op.

Gazelle Grenoble C7+ HMD e-bike

Kopen of leasen

Helaas gaat het hier wel niet om een budget fiets en moet je dus wel behoorlijk wat neerleggen voor alles wat je krijgt. Aan de andere kant is de Gazelle op het moment wel de beste elektrische fiets die je kunt bemachtigen. Voor de basisversie van de Gazelle Grenoble C7+ HMB ben je zo’n 2.699 euro kwijt, maar je kunt hem ook leasen vanaf 63 euro per maand. Verder is de elektrische fiets beschikbaar voor zowel mannen als vrouwen en kun je als stelletje er dus samen op uittrekken op de beste fiets.

Natuurlijk zijn er ook andere categorieën in de ANWB test. Zo wordt er bijvoorbeeld ook gekeken naar de e-bike met de beste prijs-kwaliteitverhouding en dat zou dit jaar de B’Twin Elops E920 zijn. Deze is al wat goedkoper dan de Gazelle, maar komt toch nog boven de 1.000 euro uit. Een goedkoper model van B’Twin is de Elops 500 die je voor een bedrag van onder de 1.000 euro kunt scoren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Manners

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen