Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische auto's 15 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Elektrische fiets: goedkope B’twin E-Bike Elops 500

Al een hele tijd blijven elektrische fietsen maar steeds populairder worden. De dingen zijn dan ook ontzettend handig om je onderweg een boost te geven, maar helaas moet je doorgaans wel rekenen op een prijskaartje van redelijk wat boven de 1.000 euro. Onlangs bewees Lidl echter dat de prijs ook wel wat lager kan met een mooie aanbieding voor een elektrische Prophete fiets. Decathlon doet daar nog een schepje bovenop (of juist eraf) met de B’Twin E-Bike Elops 500, die toch wel belachelijk goedkoop is.

Elektrische fiets voor onder de duizend euro

De elektrische B’Twin komt namelijk met een prijskaartje van 699,99 euro en hiervoor heeft het ding toch nog behoorlijk wat in zijn mars. Zo is de ebike uitgerust met een borstelloze achtermotor van 250 watt met een 26Nm motorkoppel. Om de motor draaiend te houden is er een 11,6Ah  batterij, waarop je twee jaar (350 tot 500 keer opladen tot 100 procent) garantie krijgt. Afhankelijk van onder andere je gewicht, de buitentemperatuur, de trapstand en het gebruik, is de batterij goed voor zo’n 30 tot 45 km aan ondersteuning.

B'Twin Elops 500 elektrische fiets

Stevig en ergonomisch

We moeten wel zeggen dat de elektrische fiets er niet even strak uitziet als andere duurdere modellen waar we over hebben geschreven. Maar aan de andere kant is het wel een stevige fiets en het stalen frame zorgt ervoor dat trillingen gedempt worden. Ook is er aan het gemak van de gebruiker gedacht. Zo is het frame wat verlaagd om makkelijker op te kunnen stappen en dankzij de ergonomische handgrepen kun je met een rechte rug rondfietsen.

B'Twin Elops 500 elektrische fiets

Zes versnellingen en drie ondersteuningsstanden

Verder kun je aan de slag met zes versnellingen en krijg je er uiteraard een display bij om van alles op te regelen. Zo kun je kiezen voor drie verschillende ondersteuningsstanden en is er ook een walk-assist modus. Die laatste modus zorgt ervoor dat de fiets je zelfs meehelpt als je er even niet op racet, maar er bijvoorbeeld mee door de stad loopt. Als laatste is er ook aan je veiligheid gedacht en is de elektrische fiets uitgerust met ingebouwde LED-verlichting en efficiënte V-brakes.

B'Twin Elops 500 elektrische fiets

Waar de B’Twin ebike al behoorlijk goedkoop is, kan het verrassend genoeg nog goedkoper. Zo heeft Xiaomi vorig jaar een spotgoedkope elektrische fiets uitgebracht, waar je omgerekend maar 224 euro voor hoeft neer te tellen. Het nadeel: je kunt hem alleen in China bemachtigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Decathlon

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!