Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 16 mei 2019

Nu op Netflix: razend spannende serie over samenzwering vol twists

Netflix heeft tegenwoordig aardig wat spannende miniseries. Vooral titels uit Engeland weten te bekoren, zoals Bodyguard, Sherlock en Traitor. Het toffe aan een miniserie is dat je niet eindeloos vast zit aan een net iets te uitgerekt verhaal. Een compact plot, vaak met een hoger budget per aflevering en een cast waar je U tegen zegt. We hebben een nieuwe favoriet te pakken: de Netflix Original Paranoid.

Paranoid: razend spannende Netflix Original

Fans van Bodyguard en Britse detectives kunnen op acht afleveringen aan spanning en twists rekenen. Paranoid trapt af met een vrouwelijke dokter die in een speeltuin is neergestoken. Middenin het Britse platteland. Ouders en kinderen kijken machteloos toe. De moordenaar, verscholen in een hoodie, rent er vandoor voor iemand kan reageren.

De locale rechercheurs hebben geen idee waar ze moeten beginnen. De norse Nina, gespeeld door Indira Varma (Game of Thrones) is net gedumpt door haar vriendje. Veteraan Bobby (Robert Glenister) heeft last van paniekaanvallen die hij probeert te verbergen.

Paranoid Britse Netflix Original Paranoid Britse Netflix Original

Het groentje Alec (Dino Fetscher) probeert zichzelf te bewijzen, maar zijn moeilijke thuissituatie speelt hem parten. De door zijn budgetten geobsedeerde Michael (Neil Stuke) wil snelle resultaten zien, en ziet in een verdachte met schizofrenie dan ook al snel de dader.

Een razend spannende achtbaanrit die je het liefst in één avond wilt bingen

Originele achtbaanrit

Een lekker divers team dus. Tot zover lijkt Paranoid een cliché detective, maar een aantal intrigerende ingrediënten maken deze Britse miniserie onderhoudend. Er is bijvoorbeeld een mysterieuze ‘ghost detective’, die stiekem getuigen interviewt, bewijsmateriaal steelt en de echte detectives probeert te manipuleren.

Het Britse platteland vormt een sfeervolle backdrop voor de vrij gruwelijke zaak die wordt uitgeplozen. De personages zijn sterk geschreven en geacteerd, soms zelfs te sterk. Dan voelt het net iets te ‘geschreven’ aan, in plaats van geloofwaardig zoals jij en ik praten. Ach, dat is een klein minpunt. Zeker als je bedenkt wat je ervoor terug krijgt: een razend spannende achtbaanrit die je het liefst in één avond wilt bingen. Paranoid staat nu op Netflix!

?Check dit ook: Miniserie nu op Netflix: los jij brute moordzaak op een ruimteschip op?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nu op Netflix: razend spannende serie over samenzwering vol twists
Sluiten