Bitcoin update: prijs Bitcoin en crypto stijgt na FED besluit, wat nu?

Tech Robert Kroes 17 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we het rentebesluit dat de FED vandaag nam. Hoe pakt dit uit? Wat betekent het FED rentebesluit voor de Bitcoin en wat verwachten we nu?

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Prijs Bitcoin en prijzen top 25 crypto stijgen na FED rentebesluit

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 377.175,24 ($ 40.895,-). Dit is 3,66% hoger dan toen de Amerikaanse markt gisteren sloot.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten stijgen snel. Alleen de stable coins en Terra (LUNA) met -043% noteren momenteel rode cijfers. Voor het overige zien we bij de top 25 cryptomunten koersstijgingen, waarbij Cosmos (ATOM) met + 6,88% in 24 uur de grootste winst noteert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag de live cryptoprijzen analyseren.

Vandaag nam de FED een historisch rentebesluit

Veel financiële markten bleven in afwachting van het FED-rentebesluit van vandaag afwachtend. De inflatie loopt hard op. In februari werd een record van 7,9% gemeten, terwijl het doel is om de inflatie op maximaal 2% per jaar te houden. Voor de oorlog in Rusland leek ingrijpen dan ook logisch, maar de oorlog maakte veel anders.

Klaarblijkelijk niet voor de FED, want zij namen het besluit dat de markt verwachtte, een verhoging van de rente met 0,25%. Ook maakte men bekend dat er dit jaar rekening gehouden moet worden met nog 6 verhogingen. Hoe hoog deze zullen zijn is uiteraard onbekend, maar van de 9 leden FED-bestuurders stemden er 8 voor de uiteindelijke verhoging. Een commissielid wilde de rente met 0,50% verhogen. Het laatste nieuws en de analyses kun je de hele nacht hier volgen.

Wat betekent het rentebesluit voor de Bitcoin en andere crypto?

In principe betekent een hogere rente dat de economie zal vertragen. Dat zorgt er in beginsel voor dat beleggers minder risicovolle beleggingen aangaan en hun risicovollere investeringen verkopen. Dit zagen we direct na de bekendmaking van de renteverhoging ook gebeuren. De Bitcoin dook onder $ 40.000,- en de rente op obligaties steeg snel. De Bitcoin herstelde echter snel.

Nu er echter zes verdere renteverhogingen zijn aangekondigd leidt dit op lange termijn tot meer onrust in de cryptomarkt. Ook zullen beleggers in de toekomst wel sneller afstand nemen van risicovollere beleggingen, zeker wanneer de rente met grotere stappen verhoogd wordt.

Wat verwachten we van de Bitcoin koers op korte termijn?

We zagen vandaag dat de Bitcoin tot twee keer toe van onder $ 40.000,- boven deze psychische grens wist te sluiten. Toch zijn analisten nog niet gerust op een verdere bull run.

We zagen vanmiddag al dat er op $ 42.330,- een volgende weerstand ligt. Als de markt de dag sluit (uiteraard formeel, de feitelijke handel gaat 24/7 door) boven $ 41.250,- ligt een fikse verdere stijging voor de hand en kan de markt door deze weerstand breken.

Als de koers daar niet in slaagt blijft de munt in de consolidatiezone. Hoe langer de BTC blijft consolideren, hoe groter de kans op koersdalingen wordt. Toch lijkt er geen reden tot zorg. Uit deze technische analyse blijkt dat de boden van de consolidatiebandbreedte rond $ 37.750,- ligt en daar lijkt de markt nu (ver) boven te blijven.

Uiteraard blijven wij de markt volgen. Morgen zijn we eenmalig niet van de partij, maar vrijdag informeren we je uiteraard weer met onze crypto-lunch en Bitcoin update.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen