Project Dali: ROG voorziet laptop van achterkant met E Ink

Tablets, Laptops & Computers Mark Hofman 5 jun 2024
Leestijd: 1 minuut

Project Dali: een conceptlaptop van ROG, een merk van ASUS, waarvan de achterkant voorzien is van E Ink-technologie. Resultaat: je maakt je laptop op de meest leipe manier helemaal eigen.

E Ink wordt niet alleen meer gebruikt voor e-readers of digitale notitieblokken. De schermtechnologie verscheen vorig jaar in een conceptauto van BMW om de uitstraling te veranderen en nu doet ROG (Republic of Gamers) hetzelfde. Op Computex 2024 maken we kennis met Project Dali.

Project Dali is een conceptlaptop waarvan de achterkant, door middel van E Ink, volledig naar eigen wens in te stellen is. Wat voor een afbeelding of kunstwerk je er ook van maakt: met de laptop van de toekomst draag je het altijd met je mee.

Hoe werkt ROG’s Project Dali?

Project Dali is wellicht toekomstmuziek waar je in de praktijk niet heel veel aan hebt, maar het is gewoon vet (en dat is ook oké). De mogelijkheden met het E Ink-scherm zijn eindeloos en zorgen ervoor dat iedere ROG-laptop een eigen unieke uitstraling krijgt.

Om dit voor elkaar te krijgen open je een programma op de laptop, waar je het portret of de afbeelding zelf in kunt zetten. Je kan deze zelfs nog aanpassen door een aantal stickers toe te voegen of de afbeeldingen van een tekst te voorzien.

De achterkant zal, op lichte epileptische wijze, veranderen naar de achterkant. Personaliseren was nog nooit zo leuk (denk ik). Maar dat is in onderstaande video net iets beter te zien:

@wantnl

Hoe sick is deze laptop van ASUS?!! 🤯 #asus #computex2024 #projectdali #laptop #computer #future #futuretech #techtok #technology

♬ origineel geluid – WANT

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen