CES 2024 | Nieuwe ROG Phone 8 en gamelaptops Asus zijn genot voor gamers

Tablets, Laptops & Computers Jeroen Kraak 9 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Onder de naam ROG, oftewel Republic of Gamers, produceert Asus speciale producten voor gamers. Dat omvat niet alleen laptops en pc’s, maar ook smartphones. Tijdens CES 2024 toont het bedrijf de nieuwste modellen.

Vroeger gameden we allemaal op de pc, maar inmiddels hebben consoles veel gamers naar de televisie gebracht. Toch blijft de laptop of pc nog steeds een ideale manier om te spelen, omdat de specificaties veel hoger liggen dan die van een console.

Een van de coolste gadgets van Asus is de nieuwe ROG Phone 8. En nee, deze is echt niet alleen geschikt voor Candy Crush of Marvel Snap.

Dit is de ROG Phone 8 van Asus

De ROG Phone 8 en 8 Pro zijn specifiek ontworpen voor echte gamers. Hierop speel je heel soepel de krachtigste games die beschikbaar zijn voor smartphones, zoals Genshin Impact en Call of Duty Mobile.

Voor gaming moeten de ROG Phone 8 en 8 Pro dan ook snel genoeg zijn. Daar profiteer je ook van als je niet de hele dag aan het spelen bent. Met de razendsnelle telefoon schakel je soepel tussen verschillende apps, en het beeldscherm zorgt voor een fijne weergave waarop je ook in goede kwaliteit je favoriete Netflix-serie kunt kijken.

Asus showt ROG 8 Phone en nieuwe gaming laptops
(Afbeelding: ASUS)

Maar ook aan de kleinste details is gedacht. Zo heeft Asus de USB-C-poort op een speciale plaats geplaatst, zodat je er gemakkelijk bij kunt. De lichtjes op de Rog Phone 8 geven de smartphone dan weer een stoere uitstraling.

Nieuwe gamelaptops

Naast de Rog Phone 8 en 8 Pro heeft Asus nog meer producten aangekondigd. Zo heeft het de ROG Zephyrus G14 en G16 vernieuwd. De belangrijkste verandering bij deze laptops is dat er nu een OLED-scherm in zit, voor het eerst voor een ROG. Daarnaast hebben ze ook een nieuw uiterlijk gekregen.

Dat uiterlijk moet ook nog eens functioneel zijn en zorgt, naast drie ventilatoren, voor een nog betere koeling van de computer.

Wat opvalt zijn de grote hoeveelheid lampjes aan de buitenkant. Hiermee kunnen gamers hun eigen animaties en afbeeldingen projecteren.

Asus showt ROG Phone 8 Pro en nieuwe gaming laptops
(Afbeelding: Asus)

De Zephyrus-lijn moet de ideale mix zijn tussen prestaties en betaalbaarheid. Dat geldt echter niet voor de Strix SCAR. Dit is een echte krachtpatser voor gamers die de beste prestaties willen. Deze heeft aan de binnenkant een Intel Core Ultra 9-processor en een NVIDIA GeForce RTX 4090 videokaart, zodat je games in de hoogste specs kunt spelen.

Voor traditionele gamers die liever een pc willen, komt ASUS met de NUC mini-pc. Dit is weliswaar een computer met een twist, aangezien deze veel kleiner is dan veel modellen. Dat zegt echter niets over de inhoud, want binnenin vind je gewoon Intel Core Ultra-processoren en NVIDIA RTX-graphics.

Alle over CES 2024

Op deze manier begint alles steeds meer als de toekomst te klinken, soms zonder dat we het zelf doorhebben.

CES 2024 is ‘s werelds grootste technologiebeurs. Elk jaar wordt Las Vegas omgetoverd tot de tech-hub van de wereld, waar bedrijven hun nieuwste innovaties presenteren.

Wij zijn er dit jaar ook bij en houden de meest recente ontwikkelingen voor je in de gaten. Tot nu toe hebben we al het volgende kunnen bewonderen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen