CES 2024 | Sennheiser scoort punten met oordopjes en koptelefoon

Audio Mark Hofman 9 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Momentum True Wireless 4, ACCENTUM Plus en Momentum Sport scoren aardig wat punten voor Sennheiser tijdens CES 2024.

De officiële eerste dag van CES 2024 is in volle gang. In Las Vegas worden de nodige stappen gezet om de persconferenties als een malle bij te wonen. Zo ook die van Sennheiser, die plaatsvindt in een uiterst sfeervol barretje in Planet Hollywood.

Tijdens die presentatie leren we dat het bedrijf niet alleen twee nieuwe oordopjes op de markt brengt (dat zijn in totaal dus vier oordopjes voor de oplettende lezer), maar ook met een nieuwe koptelefoon komt. Tijd om kennis te maken.

Sennheiser Momentum Wireless 4

Sennheiser Momentum Wireless 4. Ze kosten 299,90 euro, zijn vanaf 15 februari te bestellen en verkrijgbaar in de kleuren zwart koper, metallic zilver en grafiet.

Gewapend met het Qualcomm S5 Sound Gen 2-platform en Snapdragon Sound, bieden de oordopjes lossless geluidskwaliteit en lage latentie. Iets waar audioliefhebbers misschien enthousiast van worden.

Momentum True Wireless 4, ACCENTUM Plus en Momentum Sport scoren aardig wat punten voor Sennheiser tijdens CES 2024.
(Afbeelding: Sennheiser)

Verder introduceert Sennheiser tijdens CES 2024 ook Bluetooth 5.4-ondersteuning, een vernieuwde ruisonderdrukking en een iets beter batterijsysteem. Dat laatste zorgt ervoor dat je op papier 7,5 uur kunt luisteren voordat je de oordopjes weer moet opladen met het meegeleverde doosje.

CES 2024: ACCENTUM Plus

De ACCENTUM Plus kost je 229,99 euro en is vanaf 20 februari te bestellen. Je moet dus nog iets meer geduld hebben, maar dan kun je hem wel bestellen in de kleuren wit of zwart.

De koptelefoon heeft Bluetooth 5.2-ondersteuning en richt zich vooral op batterijduur. Althans, dat idee krijgen we omdat je op een volle lading 50 uur kunt luisteren. Uiteraard zal dat minder zijn als je de ondersteunde actieve ruisonderdrukking langdurig gebruikt.

Verder heeft het een oorschelp met aanraakfuncties, ondersteuning voor verschillende codecs en de meegeleverde audiokabel zorgt ervoor dat je de koptelefoon ook gewoon in een vliegtuig kunt gebruiken.

Momentum True Wireless 4, ACCENTUM Plus en Momentum Sport scoren aardig wat punten voor Sennheiser tijdens CES 2024.
(Afbeelding: Sennheiser)

Sennheiser Momentum Sport

Als bovenstaande producten je niet aanspreken, is de Momentum Sport wellicht iets voor je. Sennheiser kondigde de oordopjes aan tijdens CES 2024 en geeft ze een prijskaartje van 299,90 euro. Net zo duur als de Momentum Wireless 4, maar met een iets andere focus.

De naam doet het al vermoeden, maar de oordopjes zijn vanwege hun ontwerp en functionaliteiten geoptimaliseerd voor fitness. Opvallend genoeg merk je dat vooral door de hartslagsensor, lichaamstemperatuursensor en de mogelijkheid om de gegevens te verbinden met je favoriete fitness-app.

Best wel tof, gezien de oordopjes verder niet veel inleveren. Ze zijn voorzien van adaptieve ruisonderdrukking, 24 uur batterijduur op een volledige lading (inclusief bijladen van het hoesje) en laden snel op. In 10 minuten heb je genoeg geladen om weer driekwartier te luisteren.

Voor deze oordopjes moet je echter wel het meeste geduld hebben. Sennheiser maakt ze beschikbaar vanaf 9 april in de kleuren Polar Black, Burned Olive en Metallic Graphite.

Momentum True Wireless 4, ACCENTUM Plus en Momentum Sport scoren aardig wat punten voor Sennheiser tijdens CES 2024.
(Afbeelding: Sennheiser)

Alles over CES 2024

CES 2024 is ‘s werelds grootste technologiebeurs. Elk jaar wordt Las Vegas omgetoverd tot de tech-hub van de wereld, waar bedrijven hun nieuwste innovaties presenteren.

Wij zijn er dit jaar ook bij en houden de meest recente ontwikkelingen voor je in de gaten. De officiële beursdagen moeten nog beginnen, maar tot nu toe hebben we al het volgende kunnen bewonderen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen