CES 2024 | Dit slimme matras moet je nog beter laten slapen

Gadgets Jeroen Kraak 11 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

We bevinden ons in het tijdperk van AI en slimme apparaten. Waar eerst hooguit je telefoon slim was, geldt dat nu ook voor je wasmachine, koelkast en televisie. Het volgende wat aan dit rijtje toegevoegd kan worden, is een matras.

En dat is opmerkelijk, aangezien je bij een Smart Home vooral denkt aan producten met een stekker of accu. Bij een bed is dit hooguit het geval als je een verstelbaar exemplaar hebt of een elektrisch deken.

Binnenkort heb je wellicht een extra stopcontact in je slaapkamer nodig dat bestemd is voor je matras. Deze kan straks ook voor je denken en moet je een betere nachtrust geven.

Slapen op een slim matras

Als je een nieuw matras koopt, denk je waarschijnlijk vooral aan comfort. Het moet de juiste hardheid (of zachtheid) hebben. Dit is belangrijk voor een goede nachtrust. Het belangrijkste om goed te slapen ben je echter zelf, en het matras van het Koreaanse ANSSil moet je daarbij gaan helpen.

Wellicht mag de marketingafdeling van ANSSil nog wel even aan het werk, want de Sleepinbody-Incline Smart Mattress i4 klinkt niet echt sexy. Staar je echter niet alleen blind op die naam, want het matras is wel degelijk zeer ingenieus. Veertien miljoen 3D geweven draden zorgen ervoor dat je lekker ligt. Dit speciale ‘web’ past zich aan aan je positie en contouren.

Als een spin in het web

Maar deze draden zorgen er ook voor dat je matras slim is. Vergelijk het met een spinnenweb. Als een vliegje daar tegenaan vliegt, voelt de spin meteen dat er iets aan de hand is. In het geval van het matras zijn dat de speciale sensoren die erin verweven zijn. Deze creëren voor ieder persoon het perfecte slaapoppervlak.

De draden in dit matras zijn zo slim dat ze de stevigheid, hoogte en hoek van je matras kunnen veranderen. Dat heeft alles te maken met je lichaamsbouw en je slaapstijl. En dat doen ze niet alleen vooraf, maar ook tijdens je slaap. Als je bijvoorbeeld op je rug slaapt, heb je andere ondersteuning nodig dan wanneer je naar je zij draait.

Daarnaast meten de sensoren door middel van de draden ook je hartslag en ademhalingsfrequentie, om zo het matras te blijven aanpassen. De resultaten worden ook weergegeven in een speciaal slaaprapport dat kan worden opgezocht in de speciale app van het matras.

Alles over CES 2024

CES 2024 is ‘s werelds grootste technologiebeurs. Elk jaar wordt Las Vegas omgetoverd tot de tech-hub van de wereld, waar bedrijven hun nieuwste innovaties presenteren.

Wij zijn er dit jaar ook bij en houden de meest recente ontwikkelingen voor je in de gaten. Tot nu toe hebben we al het volgende kunnen bewonderen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen