CES 2024 | Segway brengt futuristische elektrische fiets op de markt

Elektrische fietsen Jeroen Kraak 10 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Op CES 2024 zien we niet alleen nieuwe tv’s en computers voorbijkomen. Echt alles wat een stekker heeft of opgeladen kan worden, komt wel voorbij. Zo ook deze nieuwe elektrische fiets van Segway.

Segway ken je waarschijnlijk vooral van de… precies: Segway. Dat is een voertuig met twee wielen waarmee je door naar voren te leunen vooruit gaat. Tegenwoordig is het bedrijf veel meer dan dat, want het maakt zelfs elektrische fietsen.

Op CES presenteert het bedrijf twee nieuwe elektrische fietsen: de Xafari en de Xyber. Beide modellen zien er bijzonder futuristisch uit. Gezien het design kun je ze eigenlijk eerder een fatbike noemen.

De nieuwe elektrische fiets van Segway

Laten we beginnen bij de Segway Xafari. Dit model met dikke banden heeft een batterij van 913 Wh. Hiermee kun je dus flinke afstanden afleggen, wat hem ideaal maakt om op avontuur te gaan. Aan de achterkant zit een 750 W motor die zorgt voor een acceleratie van 80Nm.

De accu van deze elektrische fiets zit mooi weggewerkt in het frame. Met de 3-inch banden is het een stoere krachtpatser waarbij je ook de zandpaadjes kunt nemen. Met 70 mm suspensie aan de voorkant en 80 aan de achterkant, rijdt deze elektrische fiets van Segway ook nog eens comfortabel.

Segway brengt futuristische elektrische fiets op de markt
De Xyber. (Afbeelding: Segway)

Ook een fatbike

Waar de Segway Xafari nog iets van een elektrische fiets wegheeft, is de Xyber een echte fatbike die veel lijkt op een bromfiets. Deze heeft zelfs een batterij van 1.140 Wh. Het is zelfs mogelijk om twee accu’s in dit model te zetten, waarbij je tot 2.880 Wh komt. Daarmee moet je 150 kilometer kunnen afleggen.

De acceleratie van 175 Nm zorgt ervoor dat deze elektrische fiets binnen 2,5 kilometer een snelheid haalt van zo’n 32 kilometer per uur. Vermoedelijk ligt de absolute snelheid die deze fatbike kan halen nog hoger. Met een suspensie van 120 mm bij beide wielen fiets je comfortabel van A naar B.

Overeenkomsten tussen de elektrische fietsen

Hoewel er best wel wat verschillen zijn, hebben de twee elektrische fietsen ook de nodige overeenkomsten. Zo zijn ze makkelijk te koppelen met een speciale app, waardoor je de data daarop real-time kunt volgen. Daarnaast beschikken ze ook over anti-diefstalmaatregelen zoals GPS-tracking, alarmen en verborgen sloten in het achterwiel.

Daarnaast detecteren de twee elektrische fietsen ook precies wat je aan het doen bent. Als je bijvoorbeeld van de fiets afstapt, gaat die op slot en gaan de lampen automatisch aan of uit als het donker/licht wordt.

Helaas is nog niet bekend wanneer we de twee elektrische fietsen van Segway precies kunnen verwachten. Daarnaast is de prijs ook nog een groot mysterie.

Alles over CES 2024

CES 2024 is ‘s werelds grootste technologiebeurs. Elk jaar wordt Las Vegas omgetoverd tot de tech-hub van de wereld, waar bedrijven hun nieuwste innovaties presenteren.

Wij zijn er dit jaar ook bij en houden de meest recente ontwikkelingen voor je in de gaten. Tot nu toe hebben we al het volgende kunnen bewonderen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen