CES 2024 | Google toont nieuwe functies voor Android Auto

Apps Jeroen Kraak 10 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Vroeger moest je in auto’s vertrouwen op de systemen van je fabrikant. Gelukkig zijn daarvoor Apple Car en Android Auto in de plaats gekomen. Die laatste krijgt een flink aantal updates.

Net zoals veel grote techbedrijven is ook Google aanwezig op CES 2024 in Las Vegas. Het bedrijf toont tijdens het evenement een flink aantal nieuwe functies voor bestaande apps en diensten.

De belangrijkste zijn misschien wel te vinden in Android Auto. Het besturingssysteem krijgt nieuwe features die vooral handig zijn voor bezitters van een elektrische auto.

Android Auto functies voor elektrische auto’s

Misschien wel de fijnste functie voor elektrische auto’s is dat je straks een goede verbinding kunt maken met Android Auto. Hierdoor wordt real-time informatie over de batterij doorgestuurd naar Google Maps.

Zo kun je nog beter een route plannen, inclusief tussenstops om bij te laden. Daarnaast schat de software precies in hoeveel procent je nog over hebt als je op je bestemming aankomt.

Deze functie wordt langzaam uitgerold. Als eerste zijn de Mustang Mach-E en Ford F-150 aan de beurt. Daarna moeten ook andere modellen en automerken worden toegevoegd.

Vernieuwingen voor Google Built-in

Maar ook als je geen elektrische auto hebt, komt Google met een aantal nieuwe functies, maar dan wel voor Google Built-in.

Google Built-in moet je niet verwarren met Android Auto; Built-in zijn ingebouwde infotainmentsystemen die draaien op het besturingssysteem van Google. Deze vind je onder andere terug in Renaults en Volvo’s.

Zo is het straks mogelijk voor mensen met Google Built-in om routes vanaf Google Maps op een Android of iPhone rechtstreeks door te sturen naar je auto. Dat scheelt je een hoop gedoe, omdat je dus gewoon al thuis of op kantoor je route kunt plannen.

Daarnaast komen er ook meer apps naar Google Built-in. Zo start het bedrijf met het uitrollen van een betaversie van Chrome. Deze komt eerst naar een aantal Polestar- en Volvo-modellen, om later ook op andere modellen te verschijnen.

Ook is er nu een Weather Channel-app voor auto’s met Google Built-in. Zo kan de app je waarschuwingen geven over veranderende weersomstandigheden op je route.

Alles over CES 2024

CES 2024 is ‘s werelds grootste technologiebeurs. Elk jaar wordt Las Vegas omgetoverd tot de tech-hub van de wereld, waar bedrijven hun nieuwste innovaties presenteren.

Wij zijn er dit jaar ook bij en houden de meest recente ontwikkelingen voor je in de gaten. Tot nu toe hebben we al het volgende kunnen bewonderen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen