CES 2024 | Dit nieuwe AI gadget maakt je iPhone of Android-toestel overbodig

Gadgets Jeroen Kraak 10 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Op je iPhone of Android heb je vast wel ChatGPT, Google Bard of Microsoft Co-Pilot geïnstalleerd. Voor echte AI heb je je telefoon echter niet nodig, als het aan Rabbit ligt.

Op CES 2024 vind je de grootste techbedrijven, maar net zo interessant is het om naar de presentaties van kleinere start-ups te kijken. Vaak zie je daar creatieve ideeën die je nergens anders hebt gezien. Rabbit is een van die bedrijven, en dat laat je AI gebruiken zonder Android of iPhone.

En nee, je hoeft echt geen laptop overal mee naartoe te slepen. Rabbit heeft nu een digitale assistent gemaakt die veel kleiner is dan je iPhone of Android en die je dus eenvoudig overal gebruikt.

AI in plaats van je iPhone of Android

Rabbit heeft een andere kijk op de wereld dan de meesten onder ons. Het bedrijf wil niet dat mensen continu naar hun iPhone- of Android-scherm kijken, wat interactie met anderen tegengaat. Nee, het ziet veel meer in een AI-assistent.

De Rabbit R1 is een klein vierkant kastje met een felle oranje kleur, mede ontworpen door het bekende Teenage Engineering. Op dat kleine kastje zit een 2,88-inch touchscreen, een scrollwieltje en een 360 graden draaiende camera. Aan de binnenkant is ruimte voor twee microfoons en een luidspreker.

Introducing r1. Watch the keynote.
Order now: https://t.co/R3sOtVWoJ5 #CES2024 pic.twitter.com/niUmjFvKvE

— rabbit inc. (@rabbit_hmi) January 9, 2024

Eigenlijk kun je de Rabbit R1 qua uiterlijk wel vergelijken met een tamagotchi 2.0. Je hoeft deze echter geen eten te geven zodat hij niet doodgaat. Om het apparaat te laten werken, druk je op de push-to-talk knop, waarna je hem opdrachten geeft. Ondertussen geeft de interface een schattig konijntje weer.

Deze opdrachten kunnen van alles zijn, van het zoeken van een recept tot het boeken van een taxi. Kortom, dat wat je ook kan met een iPhone of Android, maar dan in een kleiner formaat. Het apparaat draait op RabbitOS. Dit systeem voert acties uit op interfaces in plaats van apps.

Veel goedkoper

De camera van de Rabbit R1 is standaard naar boven gericht; pas als je hem vraagt een taak te doen, draait deze naar het onderwerp. Het moet hiermee extra privacyvriendelijk zijn. De camera wordt bijvoorbeeld gebruikt om een recept te maken als je de AI vraagt wat je met bepaalde ingrediënten kunt doen.

Het grote voordeel ten opzichte van een iPhone of Android-toestel is de prijs. Dit apparaat kost 199 dollar en is dus fors goedkoper dan high-end smartphones.

We moeten nog even wachten op de Rabbit R1, want deze vervanger voor je iPhone of Android verschijnt ergens in maart of april. Je kunt hem wel al pre-orderen.

Alles over CES 2024

CES 2024 is ‘s werelds grootste technologiebeurs. Elk jaar wordt Las Vegas omgetoverd tot de tech-hub van de wereld, waar bedrijven hun nieuwste innovaties presenteren.

Wij zijn er dit jaar ook bij en houden de meest recente ontwikkelingen voor je in de gaten. Tot nu toe hebben we al het volgende kunnen bewonderen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen