CES 2024 | Deze elektrische fiets heeft een volle versie van ChatGPT in zich

Elektrische fietsen Jeroen Kraak 11 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Waarschijnlijk denk je dat je alles uit je elektrische fiets haalt, maar volgens Urtopia is dat niet het geval. Deze fabrikant van elektrische fietsen integreert ChatGPT in zijn modellen, om je fietsritten nog beter te maken.

Net zoals veel andere techbedrijven is Urtopia ook aanwezig op CES 2024. Het merk ken je wellicht van modellen zoals de Chord, maar de Fusion belooft echt de bom te worden volgens het bedrijf. Dit model is doordrenkt met ChatGPT, wat je een nog betere rijervaring moet geven.

Maar de nieuwe elektrische fiets van Urtopia heeft naast ChatGPT nog veel meer functies. Wat precies, dat vertellen we je.

De elektrische fiets van Urtopia

Dat ChatGPT leuk is, is natuurlijk mooi meegenomen, maar het goed functioneren van de elektrische fiets is het belangrijkst. En deze e-bike heeft een aantal zeer bijzondere features. Zo heeft hij een dubbele motor en dubbele accu.

De dubbele batterij van 540 Wh is goed voor een actieradius van 120 kilometer. Daarnaast zit er ook nog een batterijverlenger op die 360 Wh brengt, waardoor de totale actieradius op 200 kilometer komt.

Om het gewicht te verminderen is de elektrische fiets gemaakt van koolstofvezel. In totaal komt dat op zo’n 23 kilo uit. Op de fiets zit ook een 95 Nm middenmotor waarmee je een snelheid tot 25 kilometer per uur haalt. Hij is zowel in de stad als off-road te gebruiken.

ChatGPT op je e-bike

Goed, dan gaan we naar de meest opvallende feature bij deze elektrische fiets: ChatGPT. In de fiets zit een ingebouwde luidspreker en microfoon waardoor je met ChatGPT kunt communiceren. Je kunt ‘m opdrachten geven om te navigeren en nieuwe routes te ontdekken. Ook kun je ‘m vragen naar real-time verkeersinformatie of het maken van een speciale training.

Mocht je je echt vervelen, dan is er ook nog de mogelijkheid om een gesprek te voeren met ChatGPT. Dus als je je een keer eenzaam voelt, kun je altijd een fietsdate met je elektrische fiets plannen.

Daarnaast heeft de elektrische fiets ook nog andere softwarefuncties. Zo is er GPS-tracking aanwezig tegen diefstal, is er een bewegingsalarm en ontgrendeling met je vingerafdruk. Via de speaker is het ook gewoon mogelijk om muziek af te spelen. Dat kan door je telefoon door middel van Bluetooth te koppelen.

Goedkoop is deze elektrische fiets met ChatGPT overigens niet. Het instapmodel kost 3.999 euro en voor het topmodel, de Fusion CVT, ben je zelfs 4.999 euro kwijt. Het bedrijf vertelt nog niet wanneer we de nieuwe e-bike kunnen verwachten.

Alles over CES 2024

CES 2024 is ‘s werelds grootste technologiebeurs. Elk jaar wordt Las Vegas omgetoverd tot de tech-hub van de wereld, waar bedrijven hun nieuwste innovaties presenteren.

Wij zijn er dit jaar ook bij en houden de meest recente ontwikkelingen voor je in de gaten. Tot nu toe hebben we al het volgende kunnen bewonderen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen