CES 2024 | Bose komt met bijzondere oordopjes die je aan je oor haakt

Audio Jeroen Kraak 10 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

De CES is in volle gang, en veel fabrikanten komen met groot nieuws. Voor Bose loopt het echter niet zoals gepland. Al voordat het audiobedrijf zijn aankondiging kan doen, is het nieuwe product al uitgelekt, en het is iets bijzonders.

Als er een markt is die ontzettend overbevolkt is, is het die van de draadloze oordopjes. Zowat elk merk dat iets met tech doet, heeft zijn eigen earbuds. De bekendste zijn natuurlijk de AirPods van Apple, maar ook andere reuzen als Samsung, Sony en JBL hebben hun eigen varianten.

Ook Bose heeft al verschillende varianten op de markt. Qua uiterlijk zijn deze allemaal vrij standaard. Hoe anders wordt dat met de Open Ear. Deze stop je niet in je oor zoals een regulier oordopje, maar je haakt ze als het ware vast aan je oorlel.

De opvallende oordopjes van Bose

Wees niet bang, het is geen piercing of iets dergelijks. Deze oordopjes van Bose zien er van de zijkant uit als een G. Je vouwt ze als het ware om je oorlel, waardoor ze niet zullen uitvallen. Je verwacht het niet, maar ze lijken ook echt comfortabel te zitten.

Het grote voordeel is dat deze oordopjes niet in je oor zitten, maar voor je gehoorgang. Daarmee zorgen ze ervoor dat je ook hoort wat er om je heen gebeurt. Hierdoor zijn ze dus ideaal op plaatsen waar je juist wel de omgeving wil horen, bijvoorbeeld als je met je fiets op weg bent.

Bose komt met bijzondere oordopjes die je aan je oor haakt
(Afbeelding: MySmartPrice)

Toch niet helemaal nieuw

Het idee is echter niet helemaal nieuw. Zo presenteerde JBL al tijdens de IFA van 2023 speciale oordopjes die niet in je oren zitten. In plaats daarvan haakte je ze echter achter je oren. De oplossing van Bose lijkt echter net iets comfortabeler.

Omdat dit voorafgaand aan de presentatie is uitgelekt, is nog veel onduidelijk. Zo weten we nog niet wanneer de oordopjes uitkomen en hoeveel ze zullen kosten.

Alles over CES 2024

CES 2024 is ‘s werelds grootste technologiebeurs. Elk jaar wordt Las Vegas omgetoverd tot de tech-hub van de wereld, waar bedrijven hun nieuwste innovaties presenteren.

Wij zijn er dit jaar ook bij en houden de meest recente ontwikkelingen voor je in de gaten. Tot nu toe hebben we al het volgende kunnen bewonderen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen