Apple komt mogelijk met drie nieuwe AirPods in 2024 en dit zijn ze

Audio Jeroen Kraak 18 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

In 2024 gaan we weer een flink aantal nieuwe Apple-producten zien. Natuurlijk komt er zoals elk jaar een nieuwe iPhone, maar er zijn ook gadgets die niet zo vaak een nieuwe versie krijgen. Zo wordt 2024 ook het jaar van nieuwe AirPods.

2024 zal bij Apple waarschijnlijk in het teken staan van de Vision Pro. Desondanks kunnen we nog meer verwachten. De standaard AirPods krijgen een nieuwe versie.

Maar dat is niet de enige. Volgens de betrouwbare Mark Gurman van Bloomberg komt er ook een nieuwe versie van de AirPods Max. Alleen is dit waarschijnlijk niet de versie waar je op hoopt.

Maak kennis met de AirPods 4

De ‘gewone’ AirPods zijn de instapversie qua draadloze oortjes van Apple. Je kunt zowel de 2 als 3 op dit moment bij Apple krijgen. Die twee gaan mogelijk allebei verdwijnen in 2024, als Apple met de vierde generatie komt.

Het bijzondere is dat Apple twee verschillende versies van de AirPods 4 wil maken. Deze zitten allebei in een verschillende prijsklasse. Apple doet dit volgens Gurman omdat het verwarrend voor klanten kan zijn om de verschillen tussen de AirPods 2 en 3 te zien behalve het ontwerp. Apple denkt dat daardoor klanten voor het goedkoopste model gaan, waardoor het bedrijf mogelijke omzet misloopt.

Apple komt met drie nieuwe AirPods in 2024 en dit zijn ze
De derde generatie. (Afbeelding: Apple)

De AirPods 4 krijgen een nieuw ontwerp. Dit zal volgens Gurman een kruising zijn tussen de 3 en de Pro 2. Dat betekent kortere steeltjes en een verbeterde pasvorm. Het is echter onduidelijk of Apple siliconen dopjes meelevert.

Overeenkomsten

Wat ook overeenkomt tussen beide modellen is de nieuwe behuizing. Deze krijgt, net zoals de vernieuwde Pro 2, een USB C-poort. Ook heeft het doosje nu een luidspreker, waarbij je door middel van de Zoek Mijn-app de case makkelijk kan terugvinden als je ‘m kwijt bent.

Toch zit er een groot verschil tussen de twee versies van de vierde generatie. De duurdere versie krijgt in tegenstelling tot de goedkopere versie actieve ruisonderdrukking. Hiermee komt Apple met een goedkoper alternatief voor mensen die ruisonderdrukking willen, maar niet zoveel willen betalen als voor de AirPods Pro 2.

Het is nog niet bekend wanneer we in 2024 de AirPods 4 kunnen verwachten. Een logisch moment is september, aangezien Apple ze dan gelijktijdig kan aankondigen met de iPhone 16.

Nieuwe versie van de AirPods Max

Daarnaast lijkt er in 2024 ook een nieuwe versie te komen van de AirPods Max, maar die stelt wat teleur als we de berichtgeving van Gurman mogen geloven. Het enige nieuwe is dat de lightningaansluiting vervangen wordt door een USB C-poort. Daarnaast komen er nieuwe kleuren beschikbaar. De rest van de hardware blijft dus ongewijzigd.

Apple komt met drie nieuwe AirPods in 2024 en dit zijn ze
De peperdure AirPods Max. (Afbeelding: Super Snapper)

Voor nieuwe AirPods Pro moeten we tot 2025 wachten. Deze krijgen een nieuw ontwerp dat gericht is op comfort. Ook komt er een snellere chip aan de binnenkant.

Sonos opent aanval op Apple met alternatieven AirPods Max en Apple TV

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen