Episch Yu Yu Hakusho houdt Netflix in zijn greep

Films & Series Jeroen Kraak 18 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Op Netflix staan pareltjes van overal op de wereld. Een van de nieuwste hits is Yu Yu Hakusho, en de serie weet nu al zijn plek te veroveren in Nederland en de rest van de wereld.

Niet-Amerikaanse series zijn misschien wel de tofste series die er zijn. Titels als Squid Game, La Casa de Papel en Lupin zijn verrassend en weten de hele wereld in de ban te houden. De makers van Yu Yu Hakusho hopen hetzelfde te bereiken, en ze zijn goed op weg.

Yu Yu Hakusho staat nu in de Nederlandse Netflix Top 10. Dat is overigens in bijna elk land waar de streamingdienst aanwezig is. In de Verenigde Staten staat de titel zelfs op plaats 2, maar wat is het precies?

Dit is Yu Yu Hakusho op Netflix

Netflix beschrijft de serie als volgt: “Tienercrimineel Yusuke Urameshi komt om tijdens een onbaatzuchtige daad en wordt gekozen tot geestendetective. Nu moet hij zaken rond slechte yokai onderzoeken.”

Voor Yusuke is er geen plaats in de hemel of de hel. Als hij worstelt met zijn toestand, vertelt een gids in de geestenwereld een schokkende waarheid. Terwijl hij zijn dagen eerder doorbracht met vechten, had niemand verwacht dat hij zou sterven tijdens het plegen van een goede daad.

Daarom is er geen plaats voor hem in de hemel of hel. Hij krijgt de kans als geestendetective om zich te bewijzen. In die hoedanigheid raakt hij verwikkeld in een mysterie dat zich afspeelt tussen mensen, demonen en geesten.

In totaal bestaat Yu Yu Hakusho uit vijf afleveringen die elk rond de 50 minuten duren. Je kijkt het dus heerlijk in één ruk uit. De Netflix-titel is een echte mix tussen actie en fantasie, iets wat niet verrassend is aangezien dit een verfilmde mangatitel is.

Positieve reacties

Op dit moment hebben meer dan 2.400 mensen een rating achtergelaten op IMDb. Daar scoort de Japanse serie een 7.6.

In de reviews krijgen de special effects van de Netflix-serie een flinke pluim. “Het VFX-werk is indrukwekkend en brengt de bovennatuurlijke elementen tot leven op een manier die het verhaal aanvult zonder het te overschaduwen.”

Episch Yu Yu Hakusho houdt Netflix in zijn greep
Bomvol actie. (Afbeelding: Netflix)

Volgens een andere gebruiker moeten we niet te veel verwachten. “Voor de lach en het spektakel slaagt de serie met vlag en wimpel. Er zitten echter veel clichés in en het gebrek aan diepgang voldoet niet aan het bronmateriaal.”

Maar niet alleen op IMDb zijn mensen tevreden. Ook op Rotten Tomatoes scoort de serie goed, zij het bij het grote publiek. Daar heeft Yu Yu Hakusho een score van 87 procent. Er zijn te weinig recensies binnen van reviewers voor media. De vier die het wel hebben gedaan, geven de serie gemiddeld een zeven.

Netflix en Japanse titels

Netflix zet flink in op het verfilmen van manga en anime. Een van de grootste successen van de streamingdienst dit jaar is One Piece, wat echt een schot in de roos was. De rode N lijkt dan ook geleerd te hebben, want in 2021 sloeg het volledig de plank mis met Cowboy Bepop.

Veel anime-fans kijken vooral uit naar de live-action-versie van Avatar: The Last Airbender. Dit is een van de populairste anime-series van de afgelopen decennia. De nieuwe versie zal op 22 februari op Netflix verschijnen.

Tot die tijd zal je het dus moeten doen met Yu Yu Hakusho. De serie is nu op Netflix te zien.

Ho ho ho: dit zijn de 10 beste kerstfilms op Netflix (volgens Rotten Tomatoes)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen