Jelle van Es
Jelle van Es Elektrische fietsen 21 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

QonQer Too: stoere elektrische fiets voor in de stad

Wanneer het aankomt op de elektrische fiets, dan zijn er vandaag de dag steeds meer varianten die zich als zogenaamde stadsfiets profileren. Het zijn fietsen die vooral bedoeld zijn voor de ritjes vanuit huis naar werk en eventueel naar de kroeg. Niet echt fietsen die je wil gebruiken voor een grote tocht door de duinen. Dat kan wel, maar in dit geval zou ik dat afraden. Het zadel is namelijk nogal hard en past bij het stoere karakter van de fiets.

De QonQer Too zou je een beetje kunnen vergelijken met de elektrische fiets van VanMoof. Maar dan met wat minder technische snufjes. Dat is geen ramp, want als je op deze fiets rijdt, haal je er genoeg plezier uit. Dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

QonQer Too elektrische fiets review

Ziet er prachtig uit

Vanaf het moment dat ik kennismaakte met de QonQer Too, viel gelijk op hoe strak hij er uit ziet. Dit is echt een fiets waar je graag op springt en mee gezien mag worden. Het is een strak model, waarbij alles netjes is weggewerkt. Als je niet beter zou weten, dan zou je niet zien dat het een elektrische fiets is. En dat vind ik eigenlijk altijd wel lekker om te zien. Verder is hij voorzien van verschillende hoogwaardige materialen. Zo maakt hij gebruik van een fijne drivebelt, een Velo Sport zadel, een 250 Watt achterwielmotor en fijn Bafang display, waarop je alles kunt volgen.

Ziet er strak uit (Afbeelding: Want / Jelle van Es)

Batterij mooi in frame verwerkt

In de QonQer Too zit een 360 Wh batterij. En die zit keurig in het frame verwerkt, waardoor je hem dus niet ziet. Hij is overigens er ook niet uit te halen, waardoor je hem dus bij een stopcontact moet opladen. Dat is dus wel even iets om mee te nemen wanneer je hem in huis wil halen. Het handigste is als je een schuur hebt met stroom waar je de fiets in kunt plaatsen en dan ’s nachts even oplaadt. Hem in je kamer zetten kan, maar ideaal is het niet.

Qonqer elektrische fiets
De batterij is niet te zien (Afbeelding: Want / Jelle van Es)

Trapt lekker door

Goed, dan daadwerkelijk plaatsnemen op de QonQer Too. Het zadel vind ik wel iets aan de harde kant en moest ik erg aan winnen. Blijkbaar zijn mijn billen meer geschikt voor een zacht zadel. Maar daardoor kom je wel heel snel in een sportieve houding te zetten en kun je goed kracht zetten op de pedalen. En zeker met de hoogste ondersteuning vlieg je dan snel over de paden. Binnen de kortste keren zit je op een hoge snelheid en bovendien is het wel zo fijn dat je makkelijk over de 25 kilometer per uur gaat. Hij remt dus niet af wanneer je op die snelheid komt. Zodoende is het makkelijk om andere gebruikers met een ebike in te halen.

Je haalt er een goed tempo mee (Afbeelding: Want / Jelle van Es)

Redelijk licht

Meestal wanneer je een elektrische fiets in huis haalt, dan haal je ook wat gewicht in huis. Dat valt met de QonQer Too erg mee. Hij is met zijn 19 kilo behoorlijk licht voor een e-bike. Op die manier zou je hem dus nog redelijk makkelijk in huis kunnen tillen, mocht je hoger wonen. Het is niet superfijn, maar het zou wel kunnen met dit model.

elektrische fiets
Hij is te tillen (Afbeelding: Want / Jelle van Es)

Bereik is wat beperkt van deze elektrische fiets

Volgens de maker zou de QonQer Too elektrische fiets een bereik hebben tussen de 50 en 110 kilometer. Nu was het in de week dat ik hem kon testen een beetje lastig om er echt heel veel kilometers op te maken, doordat ik thuis wat zorg moest verlenen. Maar wanneer je de fiets op het hoogste niveau ondersteuning gebruikt, dan denk ik dat je uiteindelijk zo’n 35 tot 40 kilometer er mee aflegt. Gelukkig is hij ook erg sterk wanneer je hem op standje drie van de vijf zet, waardoor je niet heel erg snel met een lege batterij zit.

Batterij op hoogste niveau gaat redelijk snel leeg (Afbeelding: Want / Jelle van Es)

De QonQer Too is nu beschikbaar en op de website van de maker te scoren. Wil je liever een andere elektrische fiets? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Sparta C-Grid: elektrische fiets is ideaal om mee te toeren (ook in de stad)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!