Na dertig jaar geeft Quintin Tarantino ons mogelijk de perfecte reünie

Films & Series Rik Claessen 2 mrt 2024
Leestijd: 4 minuten

Met de allerlaatste film van Quentin Tarantino staat veel op het spel. Volgens geruchten zouden we in The Movie Critic zelfs een zeldzame reünie van twee topacteurs kunnen zien.

Het is iets om naar uit te kijken, maar tegelijkertijd ook iets om te betreuren: de aller- allerlaatste film van Quintin Tarantino. The Movie Critic, zoals het magnum opus van Tarantino gaat heten, verschijnt ergens in 2025.

Dat is al genoeg reden voor vreugde. Maar nu lijkt het er op dat we met die film nog iets fantastisch gaan meemaken op het witte doek, namelijk een reünie van twee topacteurs. De laatste twee keer dat deze twee met elkaar in een film speelden was in 1994. Hoog tijd dus voor een kleine samenkomst, vond ook Tarantino.

Hier gaat de laatste film van Quentin Tarantino over

The Movie Critic zal zoals de titel al doet vermoeden, het verhaal van een bekende filmcriticus volgen. Volgens Tarantino zal de film gebaseerd zijn op een échte filmcriticus uit de jaren ’70. Deze criticus stond bekend om zijn grove en ludieke filmreviews die hij publiceerde in verschillende pornoblaadjes in Los Angeles.

Dat verhaal klinkt al hartstikke Tarantino-achtig. Zeker als je kijkt hoe hij al eerder een film gebaseerd op waargebeurde feiten in de filmindustrie maakte, namelijk Once Upon a Time in Hollywood. Omdat het er flink op lijkt dat The Movie Critic Quentin Tarantino’s laatste zege zal zijn, zijn de verwachtingen hoog.

Once Upon a Time in Hollywood
Bron: Sony Pictures Releasing

Deze acteurs zullen voor het eerst sinds 1994 weer samen acteren

De verwachtingen zijn dus hoog. Van Tarantino zijn we inmiddels gewend dat hij een heuse sterrencast voor zijn films regelt. En in The Movie Critic gaan we twee van die topacteurs voor het eerst sinds de jaren ’90 weer samen op het witte doek zien: Brad Pitt en Tom Cruise.

De laatste keer dat deze twee in dezelfde film speelde was in 1994. Toen hadden Cruise en Pitt grote rollen te pakken in Interview With The Vampire. Dat is maar liefst dertig jaar geleden. Hoog tijd voor een reünie zou je zeggen. Maar het is natuurlijk ook een erg slimme keuze van Tarantino. Zeker omdat er met The Movie Critic zoveel op het spel staat.

Waarom deze reünie perfect is de laatste film van Tarantino

Quentin Tarantino laat regelmatig acteurs terugkeren in zijn films. Zo hebben we Samuel L. Jackson bijvoorbeeld ook al in meerdere van zijn films gezien. Als Brad Pitt in The Movie Critic speelt, zou dat zijn derde Tarantino film zijn. Eerder speelde hij in Inglorious Bastards en Once Upon a Time in Hollywood.

In die laatst genoemde film, speelde Pitt de stuntman Cliff Booth. Deze rol zou eigenlijk eerst voor Tom Cruise zijn, maar Tarantino koos toch voor Pitt. Cruise heeft nog nooit eerder in een van Quentin Tarantino’s films gespeeld. Maar nu gaan er geruchten de ronde dat Cruise een rolletje in The Movie Critic krijgt.

Net zoals Once Upon A Time In Hollywood een eerbetoon was aan de films uit de jaren ’60, zal The Movie Critic het filmmaken en de kritiek daarop eren. Deze film zal ook het einde van de carrière van een van de belangrijkste regisseurs ooit zijn. Daarom is het volkomen logisch dat sterren als Pitt en Cruise daarbij aanwezig zijn.

Na 30 jaar geeft Quintin Tarantino ons mogelijk de perfecte reünie
(afbeelding: Warner Bros.)

Brad Pitt en Tom Cruise speelden bijna in een andere film samen

Het had niet veel gescheeld of we zouden de Pitt en Cruise-reünie al veel eerder hebben gehad. En niet in een van de films van Quentin Tarantino. Ze zouden bijna allebei een hoofdrol in Ford v Ferrari uit 2019 hebben gehad.

Daar is uiteindelijk niks van gekomen. Want zoals we weten spelen Matt Damon en Christian Bale de hoofdrollen in die film. Alle hoop voor een reünie is dus gevestigd op Quentin Tarantino. The Movie Critic belooft hoe dan ook een grote impact te hebben op de filmwereld.

Het is al weer eventjes geleden dat de laatste film van Tarantino verscheen. Benieuwd wat wij er toen van vonden? Je leest het hier:

[REVIEW] Once Upon a Time in Hollywood: “niet voor iedereen, wel geniaal”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen