Rainbow Six Extraction doet precies waar we nog niet klaar voor zijn

Games Jelle van Es 8 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

De huidige pandemie rondom het coronavirus waarin we ons bevinden is zwaar, laat dat duidelijk zijn. Maar als je kijkt hoe het er aan toe gaat in Rainbow Six Extraction, dan is het pas echt een probleem.

Rainbow Six Extraction is de nieuwe naam van de game die we eerder hebben leren kennen als Rainbow Six Quarantine. Die naam viel mede door de uitbraak van het coronavirus en de zeer negatieve gevoelens die we hebben opgebouwd met de term quarantaine. De eerste teaser is nu getoond.

Rainbow Six Extraction komt er aan

Binnenkort gaat Ubisoft Rainbow Six Extraction echt onthullen. Dat gaat gebeuren tijdens de Ubisoft Forward, die wordt gehouden ten tijde van de digitale E3. Het is niet voor het eerst dat de game het levenslicht gaat zien. Zo’n twee jaar geleden werd de game als Rainbow Six Quarantine onthuld en was het de bedoeling dat hij ergens begin 2021 zou moeten uitkomen. Maar dat werd dus niet gehaald. De verwachting is nu dat hij eind dit jaar uitkomt, waarbij de kans echter groter is dat hij begin 2022 verschijnt. De teaser van de game kun je hieronder bekijken.

De Ubisoft Forward waarin Rainbow Six Extraction uit de doeken wordt gedaan, wordt op 12 juni om 21 uur in de avond gehouden. Naast die game gaan we ook meer zien van Far Cry 6 en The Division Heartland. Prince of Persia had ook van de partij moeten zijn, maar daarvan is al bekend dat dat niet gaat gebeuren. Deze nieuwe game zou gebaseerd zijn op een tijdelijke modus die in 2018 in Rainbow Six Siege werd gegooid. Het gaat om Outbreak, waarbij je het met drie spelers moest opnemen tegen gemuteerde monsters. Dat zal dus de basis zijn van deze game, waarvan we verder eigenlijk nog weinig weten.

Ubisoft en de reeks

Ondanks dat Rainbow Six Siege een grote hit is, is het wel een hele tijd geleden dat we een game in de reeks hebben gezien die niet om multiplayer-actie draait. Voor Rainbow Six Extraction heb ik bijvoorbeeld goede herinneringen aan Rainbow Six Vegas. Na die game zou er nog een nieuwe game komen die draaide over Amerikaanse terroristen die binnen hun eigen land aanslagen pleegden, maar die game is voor de onthulling nog geschrapt.

[INTERVIEW] Tony Parker over zijn rol als Rainbow Six Siege-ambassadeur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen