Rainbow Six Extraction: nieuwe beelden maken indruk

Games Jelle van Es 12 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Rainbow Six Extraction is de game die we eerder kenden als Rainbow Six Quarantine. Die game werd zo’n twee jaar geleden aangekondigd. En nu tijdens de nieuwe Ubisoft Forward heeft de ontwikkelaar nieuwe beelden getoond.

Rainbow Six Extraction heeft door de coronaperikelen wat vertraging opgelopen, maar nu ziet het er naar uit dat de ontwikkeling in volle gang is. Het draait om een buitenaards virus dat er voor zorgt dat er een soort vijanden uit slijm kunnen ontstaan en zo een groot gevaar vormt.

Nieuwe Rainbow Six Extraction-beelden

Rainbow Six Extraction moet op 16 september uitkomen, waardoor je er niet heel erg lang meer op hoeft te wachten. De game maakt gebruik van verschillende personages die je kent uit Rainbow Six Siege. En als je die game hebt gespeeld, dan zul je bepaalde gadgets en vaardigheden van de Operators gaan herkennen. De game kan in je eentje gespeeld worden, maar je kunt ook met maximaal drie man de game spelen, waarbij goed samenwerken een must is. Als je niet goed oplet en je het loodje legt, dan zou je volgens de ontwikkelaars je voortgang en bepaalde upgrades verliezen met alle gevolgen vandien. Bekijk hieronder de trailer van de game.

Er zijn verschillende soorten vijanden waar je in Rainbiow Six Extraction waar je mee te maken krijgt en waarbij je goed moet nadenken wat hun zwakke punten zijn en hoe je ze uitschakelt. Een beetje Rambo spelen is er daar overigens niet bij, want ook dan loop je het risico dat je er aan gaat. En dat past ook niet bij wat Rainbow Six is. Het is altijd een game geweest die draait om tactiek en strategie. Als je bepaalde ruimtes ingaat, dan is het soms handig om eerst even een drone in te schakelen. Met zo’n voertuig kun je dan rondrijden en vijanden ontdekken. Bekijk hieronder de gameplaybeelden.

Samen spelen

Samenspelen is dus een must in Rainbow Six Extraction. Wat dat betreft is het goed dat de game cross-play ondersteunt. Wanneer jij de game op de PlayStation 5 speelt en jouw vriend op de Xbox Series X losgaat, dan kun je alsnog samenspelen. Ook is het goed om te weten dat spelers die Siege spelen bepaalde dingen kunnen vrijspelen in de game. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Rainbow Six Extraction
De game in actie (Afbeelding: Ubisoft)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen