Dankzij dit online platform haal je meer uit je spaargeld

Gesponsord Commerciële Redactie 11 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Je hebt altijd geld nodig op je bankrekening om je maandelijkse uitgaven te doen. Blijft er ook wat over? Dan is het niet zo slim om je geld ‘stil’ te laten staan. Je ontvangt dan namelijk meestal geen of weinig rente over het bedrag. Sparen is slimmer en dankzij dit online platform kun je handig én tegen een hogere rente sparen in het buitenland. 

De spaarrentes liggen in veel andere EU-landen een stuk hoger dan bij ons. Wil je meer uit je spaargeld halen, kun je dus ook over de grenzen kijken. Nu de inflatie afneemt en (spaar)rentes naar verwachting niet verder stijgen, is je geld vastzetten in een deposito ook geen slecht idee. Spaarplatform Raisin helpt je om, via app of desktop, je buitenlandse bankzaken te regelen.

Sparen in het buitenland veilig

Steeds meer Nederlanders kiezen er al voor om hun spaargeld opzij te zetten in andere Europese landen. In Frankrijk, Zweden of Italië liggen de rentes om verschillende redenen een stuk hoger dan bij ons. Raisin.nl maakt het eenvoudig om – gewoon in het Nederlands – vanuit een centraal account en na eenmalige aanmelding, spaarrekeningen te openen. Honderdduizenden spaarders gingen je al voor.

De belangrijkste vraag van spaarders is natuurlijk of het wel veilig is. Eelco Habets, algemeen directeur Nederland van Raisin, hoort deze vraag wel vaker. “Gelukkig is sparen in andere EU-landen net zo veilig als bij ons. Het is op EU-niveau geregeld dat je spaargeld overal tot € 100.000 wordt gedekt. Raisin zorgt ervoor dat je niet buiten deze bescherming kunt sparen; ook bieden we alleen rekeningen in euro aan. Dit zorgt voor de veiligheid die je spaargeld verdient.”

Zo hoog is de rente

De rentes verschillen van bank tot bank, maar liggen in elk geval een stuk hoger dan de rentes die in Nederland. “Op een spaarrekening waar je altijd bij jouw geld kunt, ontvang je tot 3,26 procent op jaarbasis”, zegt Habets. Hij heeft nog een tip voor spaarders: “Overweeg een deel van je geld vast te zetten op een spaardeposito. Er zijn al deposito’s met een korte looptijd van slechts drie maanden. Kun je je geld een halfjaar of langer missen? Dan ontvang je bij Raisin een rente van maar liefst 3,66 procent per jaar.”

Bij een deposito weet je op dag één precies hoeveel je aan het einde van de looptijd uitgekeerd krijgt. Je kiest zelf de looptijd. Via Raisin spaar je bijvoorbeeld bij Aareal Bank uit Duitsland of de Crédit Agricole Auto Bank uit Italië.

Hoe het werkt én een bonus

Je kunt via Raisin.nl/want eenmalig en volledig online je rekening openen. Daarna kun je vanuit jouw centrale account in de app of via de website van het spaarplatform een of meerdere spaarrekeningen en termijndeposito’s vergelijken en openen. Het grootste voordeel van Raisin is het ruime aanbod spaarrekeningen en deposito’s met toprentes uit verschillende Europese landen. Raisin heeft veertig partnerbanken die allemaal vallen onder nationale depositogarantiestelsels – bij welke bank je ook zit. 

Nog vragen? Daarmee kun je terecht bij de Nederlandstalige klantenservice. Goed om te weten: Raisin is voor spaarders helemaal gratis. Het platform ontvangt een commissie van de partnerbanken.

Lezers die via Raisin.nl/want een spaarproduct afsluiten, ontvangen met de code PROMOTIE100 een tijdelijke bonus (geldig tot 19 augustus). Afhankelijk van het inlegbedrag krijg je tot wel € 100 extra op je rekening. 

In samenwerking met Raisin

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen