Amazon Prime Day bezorgt je 3 magistrale gratis PC-games

Games Jeroen Kraak 11 jul 2024
Leestijd: 3 minuten

Het is binnenkort Amazon Prime Day en de webwinkel heeft voor zijn Prime-leden een erg fijn cadeau. Drie grote games zijn straks gratis speelbaar.

Elk jaar in juni houdt Amazon zijn Prime Day. Hoewel het enkelvoudig geschreven is, duurt het koopjesfestijn twee dagen. Tijdens die dagen krijgen Prime-leden extra kortingen op producten.

Maar ook als je niets koopt, kun je profiteren van cadeautjes. Zo krijgen gamers een aantal gratis games die ze kunnen spelen. Daar komen nu drie grote titels bij.

Amazon Prime Day geeft je 3 gratis games

Met een Amazon Prime-abonnement krijg je kortingen op producten in de webshop en betaal je geen verzendkosten. Veel mensen weten ook dat je dan toegang hebt tot Prime Video, waarop je flink wat series en films kunt zien, waaronder titels als The Boys, Lord of the Rings en Fallout. Wat minder bekend is, is dat je ook gratis games kunt spelen.

Onder het Amazon Prime-abonnement valt namelijk ook Gaming. Dit werkt net zoals Video. Je hebt dus gratis toegang tot verschillende games en daartussen zitten echte pareltjes.

Amazon Prime geeft deze 3 grote PC-games gratis weg
Op pad met Lara Croft. (Afbeelding: Crystal Dynamics)

Amazon laat nu weten dat er drie grote games aankomen. Dus geen Candy Crush, maar spellen die je écht wilt spelen op je PC. Tomb Raider: 20 Year Celebration Edition, Suicide Squad: Kill the Justice League en Chivalry 2 zijn gedurende 48 uur gratis te claimen op 16 en 17 juli.

Speel Suicide Squad, Tomb Raider en Chivalry II helemaal gratis

De bekendste titel is zonder meer Suicide Squad: Kill the Justice League. Het spel was zeven jaar in ontwikkeling en de verwachtingen waren dan ook hooggespannen. Helaas kon de game ze niet helemaal waarmaken, maar al met al is het nog steeds vermakelijk. Met de verschillende Suicide Squad-leden moet je er alles aan doen om de Justice League een kopje kleiner te maken. Al je antihelden hebben in deze third-person actieshooter dan ook hun eigen eigenschappen.

Tomb Raider: 20 Year Celebration Edition is misschien wel de echte schat die uit een verlaten tempel is geroofd. Deze game komt uit 2016, maar is nog steeds heerlijk om te spelen. Ik zou het daarom bijna een 28 Year Celebration willen noemen. In deze remake van Rise of the Tomb Raider zien we Lara Croft op haar eerste expeditie naar de meest ontoegankelijke regio’s in Siberië om op zoek te gaan naar schatten – waarom zou je er anders naartoe willen?

Ben je het hedendaagse een beetje zat, dan biedt de laatste gratis game op Amazon Prime Gaming je wellicht uitkomst. In Chivalry II brengt je terug in de tijd en daarin neem je het op tegen andere spelers op een middeleeuws slagveld. Kortom, je kunt iemand met een goedendag een hele slechte avond bezorgen.

Maar naast deze games heb je toegang tot nog veel meer titels op Amazon Prime Gaming. In deze dienst, die gratis is als je Prime hebt, speel je nu bijvoorbeeld ook Fallout 3 en Fallout New Vegas en binnenkort ook Star Wars: Knights of the Old Republic II en Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge.

Zo gebruik je Amazon Prime Gaming

Heb je een Amazon Prime-abonnement en wil je gaan gamen? Hiervoor moet je naar gaming.amazon.com. Daar kun je je aanmelden zonder extra kosten. Log daar in met je Amazon-account en je bent klaar om je avontuur te beginnen.

Bij het abonnement zijn helemaal geen verdere kosten als je een Amazon Prime-abonnement hebt. Let wel op, de games die je kan claimen zijn alleen voor de PC.

Amazon Prime Video heeft eindelijk hét antwoord op Netflix-hit Bridgerton

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen