Resident Evil Village: waarom je spijt gaat krijgen van de nieuwe update

Games Mark Hofman 18 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Wie zin heeft in een lekkere avondĀ Resident Evil VillageĀ kan thuiskomen van een koude kermis. Er zit namelijk een pittige bug in de meest recente versie van de game, waardoor jij opeens je gehele save game kwijt kunt zijn.

Verschillende gamers maken sinds het afgelopen weekend melding van het probleem. Het officiƫle Twitter-account van het spel komt nu ook met bevestiging, en excuses.

Resident Evil Village zorgt voor frustratie

Er staat een update klaar voorĀ Resident Evil Village, maar het mag duidelijk zijn dat je deze beter niet kunt installeren. Afgelopen weekend werd duidelijk dat de nieuwe versie van het spel voorzien is van een zogehetenĀ Anti-TamperĀ code.

Deze code moet ervoor zorgen dat enige wijzigingen aan de game niet door spelers doorgevoerd kunnen worden. Maar het zorgt er dus voor datĀ Resident Evil VillageĀ in zijn geheel niet meer te spelen is.

Wie de update installeert krijgt vervolgens een zwart scherm te zien en wordt begroet met het bericht dat zijn of haar gegevens niet meer ondersteund worden. Lekker dan.

Schakel automatische updates uit in Steam

Mocht jijĀ Resident Evil VillageĀ nog niet voorzien hebben van de meest recente softwareversie, is het slim om die update nog even uit te stellen. Heb jij automatische downloads ingeschakeld op Steam, dan is de kans groot dat je de pineut bent.

Is dat niet het geval, dan heb je geluk. Je kunt er zelf voor zorgen dat de download niet automatisch doorgevoerd wordt.

Hiervoor ga je in Steam naarĀ Resident Evil Village, druk je op de rechter muisknop en selecteer jeĀ Voorkeuren. Vervolgens ga je naar het tabje voorĀ Updates en vink jeĀ Update deze game niet automatischĀ aan binnen het kader.

Resident Evil VillageĀ niet de eerste

Je zou verwachten dat een dergelijke fout niet vaak gemaakt wordt, maar helaas is niets minder waar. VillageĀ is niet de eerste game van Capcom die op deze manier in de problemen komt. Zo had de studio in 2007 ook problemen metĀ Resident Evil 4.

De PC-versie van het spel werd niet voorzien van de juiste belichting, beeldkwaliteit en stabiliteit. Het zat vol met problemen, waardoor consumenten alles behalve blij waren met de praktisch onspeelbare titel.

Op dit moment werkt Capcom aan een oplossing voorĀ Resident Evil Village. Het is jammer, maar waar: je moet nog even geduld hebben voor je weer aan de slag kunt gaan.

Gameklassieker Resident Evil 4 krijgt indrukwekkende remake

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft šŸš€

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen