De innovatieve Motorola-smartphone die iedereen omver kan blazen

Tech Wesley Akkerman 18 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Motorola is een dochteronderneming van het Chinese Lenovo, die vaak ingezet wordt voor prima budget-smartphones. Wanneer we nu aan dit merk denken, dan doen we dat zelden in de context van ‘de toekomst van de smartphone’. Maar een recent getoond prototype kan daar nog wel eens verandering in brengen.

Soms kunnen merken ineens onverwacht uit de hoek komen. Dat is wat Motorola laat zien tijdens Lenovo Tech World 2022. Tijdens een korte demonstratie laat het bekende merk een prototype zien dat nog wel eens het begin van het einde van de smartphone zoals we hem nu kennen in kan luiden. En ja, dat klinkt best heftig.

Motorola en de oprolbare smartphone?

Tijdens Tech World presenteert het bedrijf namelijk een oprolbare smartphone. Met een druk op de knop kan het prototype het scherm in lengte doen laten toenemen. En het toffe aan dit geheel is: de software reageert erop. In de onderstaande gif zie je hoe de achtergrond meebeweegt met het uitrollen.

Motorola prototype
Een oprolbare smartphone van Motorola (Afbeelding: Motorola)

In het gifje zien we alleen de voorkant van het apparaat. Het lijkt erop dat het scherm van achteren naar voren uitgerold wordt. Bovendien zou het zomaar kunnen zijn dat dit een echt werkend prototype is. We zien onder meer icoontjes voor een mobiele verbinding en een accu; maar die kunnen natuurlijk nep zijn.

Van groot naar klein

Het oprolbare OLED-scherm van deze Motorola is maximaal 6,5-inch groot. Maar wanneer je hem niet uitrolt, dan kun je aan de slag gaan met een comfortabel vast te houden formaat van iets meer dan 4-inch. Helaas, heeft de fabrikant op moment van schrijven niets bekendgemaakt over het toestel.

We kunnen daarom nog niet met zekerheid zeggen dat dit toestel uiteindelijk op de markt verschijnt of hoe duur het wordt. Verschillende fabrikanten hebben overigens zo hun eigen ideeën over oprolbare smartphones gepresenteerd, waaronder LG en TCL. Maar ook die smartphones zijn nog altijd niet te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Lenovo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen