CES 2021: naast LG waagt ook TCL zich aan een oprolbare smartphone

Smartphones Mark Hofman 12 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Waar de opvouwbare smartphones CES 2020 wist te domineren, lijkt op CES 2021 de oprolbare smartphone een trend te zijn. Op de eerste dag van de beurs kondigde niet alleen LG, maar ook TCL een oprolbaar toestel aan.

Tijdens de presentatie heeft TCL verschillende beelden laten zien van een concept smartphone. Net als LG is het op dit moment dus nog niet bekend of het toestel ook echt het daglicht ziet. Maar het idee is er.

TCL toont oprolbare smartphone

Heb jij je ooit wel eens afgevraagd hoe het zou zijn om je smartphone om te toveren tot een landkaart? Nee, wij ook niet. Maar TCL komt op CES 2021 met een concept smartphone waarbij dit wel mogelijk is. Het gaat om een nieuwe type smartphone met een beeldscherm dat op te rollen en uit te trekken is. Hierdoor beschik je dus niet alleen over een 6.7-inch smartphone, maar ook over een 7,8-inch tablet. Een transformatie die volgens TCL zelf met één druk op de knop in gang wordt gezet.

Op dit moment weten we niet heel veel over de smartphone. Sterker nog: we weten eigenlijk helemaal niets. TCL maakt alleen duidelijk dat het om een concept smartphone gaat dat gebruikt maakt van een flexibel scherm. Een scherm dat het bedrijf ook zal gebruiken voor toekomstige televisies. Maar tot dusver blijft het dus slechts bij een idee en weten we dus niet wanneer we de smartphone te zien krijgen. Sterker nog: we weten niet eens of de smartphone ooit het daglicht zal zien. Maar dat is natuurlijk het mooie van CES 2021.

Meer CES 2021

Zoals gezegd liet LG gistermiddag ook een oprolbare smartphone zien. Het toestel, dat de naam LG Rollable heeft gekregen, is onderdeel van het Explorer project. Dit houdt in dat het toestel op dit moment slechts een concept is dat op CES 2021 het daglicht heeft gezien. Dat gebeurt vaker, want vorig jaar kwam OnePlus bijvoorbeeld met dit toestel aanzetten.

Als er voor bedrijven één plek is waar ze helemaal los kunnen gaan, dan is het CES 2021 wel. Ondanks het feit dat er fysiek weinig te beleven valt in Las Vegas, gaat de beurs digitaal uiteraard wel door. Op deze pagina vind je alle ontwikkelingen die we op de voet volgen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen