Jelle van Es
Jelle van Es Gadgets 12 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

CES 2021: Lenovo’s ThinkPad X1 Titanium Yoga is dunner dan ooit!

Tijdens de CES 2021 worden er altijd vele nieuwe producten onthuld en aangekondigd wanneer ze uitkomen. Lenovo heeft ook de nieuwe line up bekendgemaakt met een aantal nieuwe laptops. De ThinkPad X1 Titanium Yoga is daarbij het meest opvallende product.

Want met de Lenovo ThinkPad X1 Titanium Yoga krijg je een dunnere laptop dan de voorgaande modellen. Hij is voorzien van ‘titanium material’, wat er onder andere voor zorgt dat hij slechts 11,5 milimeter dik is.

De Lenovo ThinkPad X1 Titanium Yoga en meer

Naast dat de Lenovo ThinkPad X1 Titanium Yoga behoorlijk dun is, is hij ook voorzien van interessante specificaties. Zo maakt de laptop gebruik van 3:2 2K touch display, die op het gebied van helderheid 450 nits haalt. Aan de binnenkant vinden we de Intel 11th Gen Core i7 vPro processor. Hij wordt geleverd met een Intel Evi certificatie, waardoor je er zeker van bent dat de batterij lang mee gaat en op het gebied van performance goede prestaties levert. Je kunt er maximaal 16GB Ram en een 1TB aan SSD instoppen. Verder ondersteunt hij 5G en maakt hij gebruik van twee Thunderbolt 4 ports. Tot slot ondersteunt de laptop Dolby Vision HDR en Dolby Atmos. De laptop moet deze maand uitkomen en krijgt in de Verenigde Staten een adviesprijs van 1.899 dollar. Hieronder een video van het product.

De Lenovo ThinkPad X1 Titanium Yoga is de meest interessante laptop in de line up, maar het bedrijf heeft nog meer producten op de CES 2021 onthuld. Zo zijn er de ThinkPad X1 Carbon Gen 9 en de ThinkPad X1 Yoga Gen 6. Deze laptops maken gebruik van een techniek genaamd Dolby Voice. Dat is vooral handig wanneer je veel gebruik maakt van videobellen. Met de laptops moet het er voor zorgen dat het geluid dat binnenkomt en wordt verstuurd een stuk beter is. Verder kennen de laptops een vingerscan in de powerknop en kan de laptop zien of je in de buurt bent, waardoor hij op een nuttigere manier in stand-by gaat.

ThinkPad X1 Carbon Gen 9
ThinkPad X1 Carbon Gen 9 (Afbeelding: Lenovo)

Prijs en beschikbaarheid

De X1 Carbon Gen 9 komt met een 16:10 scherm, rear venting, een grotere batterij in vergelijking met de oudere modellen en een grotere touchpad. De X1 Yoga Gen 6 heeft ook deze verbeteringen ten op zichte van het oudere model en komt in een nieuwe Storm Gray-kleur. De Carbon gaat een adviesprijs van 1.429 dollar krijgen, terwijl de X1 Yoga Gen 6 voor 1.569 dollar verkocht wordt in de Verenigde Staten. Beide modellen moeten in februari uitkomen.

X1 Yoga Gen 6 (Afbeelding: Lenovo)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!