Mark Hofman
Mark Hofman Apps 12 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

CES 2021: Sony biedt standaard 4K Blu-ray kwaliteit op nieuwe streamingdienst

Sony heeft tijdens CES 2021 niet alleen zijn nieuwe Bravia XR televisies laten zien, maar komt ook met een eigen streamingdienst. Het Bravia Core platform zal beschikbaar zijn op de nieuwe modellen en brengt een gigantisch voordeel met zich mee.

Op de technologiebeurs maakt het Japanse bedrijf namelijk bekend dat het platform de hoogste beeldkwaliteit van de gehele markt aanbiedt als het op streaming aankomt. Je kijkt je films straks in 4K Blu-ray kwaliteit.

Sony biedt standaard 4K Blu-ray kwaliteit op streamingdienst

Met behulp van Sony’s nieuwe Pure Stream technologie kunnen mensen met een Bravia XR televisie films streamen als nooit tevoren. De films zijn uiteraard allemaal afkomstig van Sony Pictures en in uiterst hoge beeldkwaliteit te kijken. Dat is natuurlijk niet heel nieuw, want mensen met een 4K Blu-ray speler konden al optimaal genieten van heerlijke kwaliteit. Alleen zijn de titels op het Bravia Core platform te streamen, wat de prestatie een heel stuk indrukwekkender maakt. Op dit moment is er geen enkele streamingdienst die de kwaliteit van Blu-ray bijna volledig na kan bootsen. En Sony krijgt het dus voor elkaar.

De vraag is natuurlijk hoe Sony dit voor elkaar krijgt en het antwoord zit ’em eigenlijk al in de bovenstaande alinea. Het Japanse bedrijf introduceert namelijk de Pure Stream technologie waarmee je de ultra-high-definition Blue-ray kwaliteit makkelijk in huis haalt. Pure Stream zorgt er namelijk voor dat je 80 megabits per seconde kunt streamen. Ter vergelijking: de meeste streamingdiensten kunnen maximaal een snelheid van 15 en 25 megabits per seconde aan.

Sony’s Bravia Core

Het Bravia Core platform staat standaard op alle nieuwe Sony Bravia XR modellen en maakt het dus mogelijk om content in uiterst hoge kwaliteit te streamen. Maar wat heeft dit platform eigenlijk te bieden en hoe werkt het precies?

Het is goed om te weten dat de streamingdienst van Sony werkt met een vouchersysteem. Wanneer je een nieuwe televisie koopt krijg je een aantal credits (afhankelijk van het model) waarmee je films kunt bekijken. Wanneer deze credits op zijn ben je in de gelegenheid om zelf te kiezen welke film je wilt kijken en kun je deze vervolgens huren. Wat dat betreft is de dienst van Sony het beste te vergelijken met Pathé Thuis. De dienst moet dus niet gezien worden als een Netflix-concurrent, maar meer als een manier om het meeste uit je televisie te halen zonder daar een Blu-ray disc bij te moeten gebruiken.

Meer CES 2021

Het is de week van CES 2021, de week van de grootste technologiebeurs van de wereld. Bedrijven laten niet alleen zien wat ze voor het komende jaar in petto hebben, maar sloven zich ook uit om alle mogelijkheden op technologie-gebeid aan de wereld te laten zien.

Benieuwd naar wat er allemaal gebeurt deze week en welke ontwikkelingen er plaatsvinden? Check dan zeker even onze toegewijde pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!