Deze films komen in 2021 naar Amazon Prime Video

Films & Series Jeroen Kraak 12 jan 2021
Leestijd: 5 minuten

Amazon Prime Video heeft har eigen films voor 2021 aangekondigd. Wij zetten ze op een rijtje zodat je helemaal niets hoeft te missen.

Naast dat streamingdiensten films en series van verschillende filmmaatschappijen aanbieden, maken ze ook zelf hun eigen content. Dat hoeft zeker niet iets slechts te betekenen aangezien de kwaliteit vaak net zo hoog ligt. Denk bijvoorbeeld aan The Irishman op Netflix. Ook Amazon Prime Video heeft het nodige aanbod dit jaar en wij zetten ze op een rij.

Originals op Amazon Prime Video

Waarschijnlijk ken je al wel een aantal original-series die op Amazon Prime Video zijn te zien. Zo scoren The Boys en Fleabag gigantisch goede reviews op de verschillende sites. Maar ook op het gebied van films weet het een goede indruk achter te laten. Denk bijvoorbeeld aan The Sound of Metal, dat het afgelopen jaar hogen ogen gooide. Ook dit jaar heeft de streamingdienst weer flinke plannen.

One Night in Miami – 15 januari

In deze fictieve film van Amazon Prime Video komen vier iconen uit de sport, muziek en activisme samen om de overwinning van Mohammad Ali te vieren. Ali komt samen met Malcolm X., Sam Cooke en Jim Brown en ze praten over racisme, religie en persoonlijke verantwoordelijkheid. Hierin zien we ook de rol die ze daar allemaal in hebben. De film is geïnspireerd op een gelijknamig toneelstuk.

Bliss – 5 februari

Bliss gaat over de gescheiden Greg die de bijzondere Isabel ontmoet. Zij leeft op straat en denkt dat de wereld om haar niet echt is. Ze gelooft dat ze in een lelijke namaakwereld leeft die van binnen een vredige echte wereld van blijdschap is. Is de samenzweringstheorie van Isabel onzin of zit er toch enige waarheid in?

Coming 2 AMERICA – 5 maart

Op deze film wachten we natuurlijk al een heel lange tijd. Deze sequel van het originele meesterwerk van Eddy Murphy. Natuurlijk doe de meesterlijke acteur ook weer in deze versie mee. Samen met zijn vertrowelinge Semmi (Arsenio Hall) reizen ze de hele wereld over. Daar wordt ook Queens aangedaan. Jawel de plaats waar het allemaal begon.

Deze Amazon Prime Films hebben nog geen datum

Amazon Prime video heeft nog een aantal films aangekondigd voor dit jaar. Ze hebben nog geen releasedatum meegekregen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

The Map of Tiny Perfect Things

Deze film is een soort Groundhog Day. Een tiener leeft iedere dag in dezelfde tijdcirkel. Zijn leven staat op zijn kop als hij een meisje ontmoet dat in dezelfde tijd-lus vastzit. In dit liefdesverhaal zoeken ze uit hoe ze kunnen ontsnappen.

The Boy From Medllín

Hoewel je wellicht denkt dat deze film over Pablo Escobar gaat, is dat niet het geval. Deze muziek documentaire vertelt het verhaal over de internationale superster J Balvin. Hij wordt gevolgd in aanloop van zijn grootste concert van zijn leven – een optreden in zijn woonplaats Medellín in Colombia.

Run Sweetheart Run

Over deze film op Amazon Prime Video is nog weinig bekend. Wat we wel weten is dat een blind date verandert in een gewelddadige situatie. Als de vrouw naar huis loopt wordt ze achtervolgd door haar date.

Tom Clancy’s Without Remorse

Tom Clancy kennen we natuurlijk van zijn thrillers. Die zijn natuurlijk inspiratie van verschillende games en series. In Without Remorse volgen we operations officer John Clark. Als voormalige Navy SEAL gaat hij voor de CIA werken.

The Voyeurs

Pippa en Thomas verhuizen naar hun droomappartement. Toch lijkt niet alles wat het is, aangezien ze recht in het appartement van de overburen kijken. Daarbij zien de onstabiele relatie van het aantrekkelijke koppen. Ze proberen zich er anoniem mee te bemoeien maar dat loopt uit op een grote ramp.

Untitled Mary J Blige Doc

Deze documentaire op Amazon Prime Video gaat natuurlijk over Mary J. Blige.25 jaar geleden kwam haar eerste grote album ‘My Life’ uit, waarop veel personlijke verhalen en problemen te horen zijn. Nu luistert ze de cd terug en reflecteert ze over de vrouw die ze nu geworden is.

Birds of Paradise

In een prestigieuze balletschool in Parijs raakt een nieuw meisje bevriend met een rouwendedanseres. In de strijd om een contract wordt hun band op de proef gesteld. De vraag is hoe ver ze gaan om te winnen.

The Manor

Na een beroerte verhuist Judith Albright naar een historisch verpleeghuis. Ze denkt dat iets bovennatuurlijks op de bewoners aan het jagen is. Om te kunnen ontsnappen, moet ze iedereen overtuigen dat ze niet in het verpleeghuis thuishoort, maar dat gaan natuurlijk niet zo makkelijk.

Black as Night

Een meisje vindt haar zelfvertrouwen door te strijden tegen vampiers die New Orleans aanvallen. Met hulp van haar beste vriendin, de jongen waar ze verliefd op is en een eigenaardig rijk meisje probeert ze de vampiers te verslaan.

Bingo

In de Barrio van Oak Springs leeft een koppige oude groep vrienden die weigeren om hun omgeving op te waarderen. Hun leider Lupita houdt hen samen als een gemeenschap. Het dorp staat echter op het punt om opgekocht te worden.

Invasion

Deze film op Amazon Prime Video gaat over twee jonge broers die met hun vader op de vlucht slaan voor een onmenselijke bedreiging. Hun reis wordt steeds gevaarlijker en laat de broers zien dat hun jeugd echt voorbij is. Toch zijn er nog vraagtekens rond deze film, aangezien deze nog opgenomen moet worden. Het ligt dus aan het coronavirus of deze titel echt nog dit jaar uitkomt.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!