[Update] Retina-update duikt op in Mac App Store

Apple Invizion 8 jun 2012
Leestijd: 1 minuut

De kans dat we maandag nieuwe Macs met retina-schermen gaan zien wordt steeds groter. Zagen we begin mei al grotere iconen in het systeem zelf, vandaag is de eerste Mac-app met retina-resolutie toegelaten. Daarmee lijkt het erop dat Apple er zeker van wil zijn dat de eerste apps vóór de WWDC retina-schermen ondersteunen.

Het gaat om de app FolderWatch, bedoeld om van specifieke mappen backups te maken op externe hardeschijven. In de meeste recente update (2.0.4) staat naast een aantal verbeteringen ‘Retina-graphics’ te lezen.

Screenshots van FolderWatch in Mac App Store

Deze update maakt het weer wat aannemelijker dat we maandag nieuwe Macs met retina-schermen mogen verwelkomen.De vraag is nu: gaan we vandaag en in het weekend meer van dit soort updates zien en welke rol heeft Apple daarin? Updaten ontwikkelaars gewoon hun app in de hoop te kunnen voldoen aan de eventuele retina-standaard of heeft Apple persoonlijk contact met ze gehad?

Volgens The Next Web was FolderWatch in juni 2011 al promiment in de Mac App Store te vinden en zou dat de reden kunnen zijn waarom de ontwikkelaars zijn ingelicht.

[Update] FolderWatch heeft via Twitter op de berichtgeving gereageerd en verklaart dat ze niks van WWDC-aankondigingen afweten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen