Makers van Returnal werken alweer aan nieuwe PlayStation 5-game

Games Jelle van Es 3 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Vorig jaar was het eerste jaar waarop de PlayStation 5 op de markt schitterde. Hoewel de spelcomputer nog altijd enorm lastig te scoren is, kwamen er heel wat toffe game sop uit. Waaronder Returnal.

Returnal is een game van Housemarque. De ontwikkelaar is inmiddels onderdeel van de PlayStation-groep, nadat het in het verleden al heel wat toffe games uitbracht. En deze game wordt gezien als één van de beste games die vorig jaar op de PlayStation 5 kwam. De ontwikkelaar is echter alweer bezig met een nieuw project.

Nieuwe PlayStation 5-project van Returnal-ontwikkelaar

Op Venturebeat is een interview met de mensen van Housemarque geplaatst. Dit omdat Returnal één van de grote successen was op de PlayStation 5 en tijdens de DICE Award in de prijzen is gevallen. In dat interview wordt ingegaan op wat de game bracht en hoe het ontwikkelproces ging. Daaruit blijkt dat de ontwikkelaar vaak plannen heeft, maar dat het soms een tijd duurt voordat zo’n plan uitkomt. Het idee achter deze game ontstond namelijk al in 2015. Het heeft dus zes jaar geduurd voordat het uitkwam.

Returnal
Returnal (Afbeelding: Housemarque)

In het interview wordt ook gesproken dat men nu al bezig is met een plan voor een nieuwe game. De verwachting is dat deze game op de PlayStation 5 verschijnt en pas over een paar jaar uitkomt. Het zou daarbij waarschijnlijk om een nieuw avontuur gaan en dus niet om een vervolg op zoiets als Returnal. Enerzijds is dat goed, want nieuwe dingen zijn altijd welkom. Maar aan de andere kant: dit was zo’n goede game, daar zien we graag meer van.

Echt een topper

Heb je nog nooit Returnal gespeeld, maar bezit je wel een PlayStation 5? Dan wil ik nogmaals benadrukken dat de game echt dik de moeite waard is. De review van de game kun je hier vinden. En de game scoren, dat doe je hier.

Returnal: Playstation 5 is een absolute topgame rijker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen