Jelle van Es
Jelle van Es Games 9 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

[REVIEW] 51 Worldwide Games: uitstekende verzameling

Nintendo is al vele jaren een bedrijf dat om de zoveel tijd minigames compilaties uitbrengt. Denk maar aan het succes van Wii Sports of de verschillende Mario Party-games. Wat dat betreft past 51 Worldwide Games perfect in het straatje van het bedrijf.

Zoals de naam min of meer al doet vermoeden is 51 Worldwide Games een compilatiepakket met minigames. 51 stuks om precies te zijn. Daar zitten veel varianten van verschillende bekende bord- en dobbelspellen. Denk daarbij aan vier-op-een-rij, schaken, patience, mens-erger-je-niet en diverse andere geinige minispellen. Dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

Veel content in 51 Worldwide Games

Het sterkste punt van 51 Worldwide Games is zonder twijfel het aanbod. Je kunt immers aan de slag met maar liefst 51 verschillende games. Sommige games zijn een typisch geval van één keer proberen en daarna nooit meer, maar er zijn zeker iets van tien titels in de game te vinden die ik echt een tijdje heb gespeeld. Wat dat betreft is dit een ideale aanvulling op de Nintendo Switch-collectie om mee te nemen op een eventuele vakantie of wanneer vrienden (op verantwoordelijke wijze) over de vloer komen.

51 Worldwide Games
Genoeg games (Afbeelding: Nintendo)

Makkelijk samen te spelen

51 Worldwide Games is daarnaast echt een perfecte game om samen te spelen. Voor een groot aantal games is het doel duidelijk, omdat je het vaak uit het echt kent. Daarnaast zijn er veel titels die qua besturing duidelijk zijn. Hierdoor is het dus een game die ook makkelijk gespeeld kan worden door hen die totaal geen gevoel met gamen hebben. Het is met recht een ideale game om samen met de familie te gaan spelen.

Dit heb je zo door (Afbeelding: Nintendo)

Wii Sports-motion achtige games

In 51 Worldwide Games vind je ook een aantal games waarbij de motion-controls van de Joycon een rol spelen. Denk daarbij aan een potje bowlen of een pijltje gooien wanneer je dart. Het is een grappige en toegankelijke manier van besturing en brengt herinneringen van een aantal jaar op een positieve manier naar boven. Zorg er alleen wel voor dat je je polsbandje omdoet. Joycons wegen niet zoveel, maar alsnog zou je willen dat zo’n controller naar de tv wordt gesmeten.

Let’s Go Bowling! (Afbeelding: Nintendo)

Voor ieder wel wat wils

Met alle beschikbare games is er in 51 Worldwide Games eigenlijk voor iedereen wel wat wils. Een potje schaken kan lang duren, terwijl even luchthockey spelen een kwestie is van een paar minuten. Sommige games zijn ideaal om lekker in je eentje te spelen, terwijl andere games weer meer zijn gemaakt om samen te beleven. Door het grote aanbod maakt het niet echt uit dat een bepaalde game beter geschikt is voor het één dan voor het ander.

Schaken (Afbeelding: Nintendo)

Sommige 51 Worldwide Games-titels zijn wat lastig te volgen

Er zitten veel verschillende tutorials en uitleg in 51 Worldwide Games. Toch zijn er een paar games die ondanks de goede uitleg wat lastig blijven te volgen. Dit zijn met name de bordspellen uit de Aziatische regio’s. De regels zijn soms wat complex, waardoor ik meer dan eens het gevoel had dat ik echt niet wist wat ik deed. Maar ook hier geldt weer dat dat eigenlijk niet heel erg veel uitmaakt, want er zijn nog altijd genoeg andere titels.

51 Worldwide Games
Dit blijft een lastige (Afbeelding: Nintendo)

51 Worldwide Games is zodoende een zeer goed compilatiepakket geworden. De game is nu beschikbaar op de Nintendo Switch. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!