[REVIEW] Amazon zet FIFA te kakken met nieuwe serie El Presidente

Films & Series Jeroen Kraak 8 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Sinds dit weekend is El Presidente te zien op Amazone Prime Video. De Chileense komedie gaat over het omkoopschandaal bij de FIFA. Ook Seb Blatter komt er niet zonder kleerscheuren van af.

Humor is vaak een cultureel iets. Sommige grappen kunnen overal aanslaan, terwijl andere oneliners slechts door een enkeling begrepen worden. Het is daarom moeilijk om een lokale komedie voor de hele wereld geschikt te maken. Toch is het Amazon Prime Video gelukt met El Presidente.

Een idiote El Presidente

El Presidente gaat over de sullige clubeigenaar Segio Jaude die door een spelletje van belangrijke voetbalmensen in Chili wordt gekozen tot voorzitter van de nationale bond. Aangemoedigd door zijn bazige vrouw trekt hij zich amper wat van hen aan wat voor een grote chaos zorgt bij de Zuid-Amerikaanse voetbalunie CONMEBOL.

In het begin van El Presidente gaat het nog allemaal moeilijk voor Jaude. Doordat hij door de rijke clubeigenaren is gebruikt als buikspreekpop, heeft hij geen invloed. Als hij voor de eerste keer bij het kantoor van de CONMEBOL is hij geen eens welkom bij de vergaderingen. Dit verandert als hij documenten toegespeeld krijgt om de zijn bazen weg te krijgen. Hij ontvangt ze van een undercover-agent die in het kantoor van de voetbalbond is geïnfiltreerd. Zij hoopt dat de sullige Jaude de ideale man is om haar te helpen bij de missie. Echter krijgt zij net zoals eerdere mensen die probeerden te profiteren van de man er moeite zat mee. Een prachtige rol in El Presidente die wordt vertolkt door Karla Souza. Zij speelde eerder al in How to get away with murder.

El Presidente Amazon Prime
Hulp van de FBI. (Afbeelding: Amazon)

Een kern van waarheid

Hoewel dit allemaal ongeloofwaardig is, is El Presidente gebaseerd op het echte verhaal rondom de FIFA. Jaude is door de FBI dan ook schuldig bevonden voor corruptie bij het FIFA-schandaal. Hoewel hij in de serie misschien wat dommer overkomt, blijft het bizar dat hij de sleutel was voor de FIFA.

Het kijken waard

Naast dat Jaude ontzettend dom overkomt, krijg je haast wel medelijden met de man. De satirische serie zorgt dan voor een goede balans tussen het echte schandaal en de idioterie die in de serie is te zien. Het is voor voetbalfans dan ook echt een aanrader om te kijken. Zelfs jouw vriendin die niet van voetbal houdt, gaat van de acteerprestaties, verhaal en grappen genieten. El Presidente is eigenlijk een komische voetbalversie van Game of Thrones, maar dan zonder bloed.

Wil je echter wel actie met bloed zien? Bekijk deze opties dan eens op Amazon Prime.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen