Jelle van Es
Jelle van Es Gadgets 27 nov 2019
Leestijd: 3 minuten

[REVIEW] Devolo Magic 2 LAN Triple: Snel bedraad internet in huis

Een tijd geleden heb ik in mijn huis de Devolo Magic 2 geïnstalleerd. Die set kwam met een zender en twee ontvangers. Via het stroomnet kon ik op die manier een lan-kabel trekken, terwijl de ontvangers tegelijkertijd ook het wifi-signaal van mijn router versterkten. Op die manier heb ik nu overal goed internet. Toch heb ik nog altijd liever kabels voor mijn apparaten die snel internet nodig moeten hebben. Wat dat betreft is de Devolo Magic 2 LAN Triple een goed alternatief.

Het idee van de Devolo Magic 2 LAN Triple is redelijk hetzelfde als de standaard set. Het verschil zit hem in het feit dat deze set geen gebruik maakt van wifi. Je gebruikt deze set vooral dus om een apparaat via een lan-kabel aan te sluiten. Daarbij is het wel goed om te weten dat de ontvanger drie lan-porten heeft om op één plek dus drie kabels te trekken. Zeker bij de televisie met verschillende multimedia-apparaten is dit een voordeel.

Devolo Magic 2 LAN Triple voor drie apparaten

Zo heb ik zelf bij de televisie een PlayStation 4, een Xbox One en een AppleTV staan. Ook gebruik ik verschillende smart-tv mogelijkheden van mijn televisie, om op die manier onder andere Netflix-series in 4K uit te zenden. Nu heb ik dus drie porten om mijn apparaten via een kabel van snel en stabiel internet te voorzien. Met name bij mijn spelcomputers levert dat een voordeel op. Je merkt gewoon echt dat het downloaden van games en grote updates een stuk sneller en stabieler gaat via de kabel dan dat je wacht op wifi die hetzelfde moet doen.

Devolo Magic 2 LAN Triple internet
De starterskit (Afbeelding: Devolo)

Zoals gezegd had ik in huis al een systeem staan met de verschillende Devolo-punten. Waar ik destijds moeite had met de installatie, omdat de punten niet automatisch met elkaar synchroniseerden, had ik nu van mijn fouten geleerd. Ik heb de zender bij de router op pairing gezet en vervolgens hetzelfde gedaan met mijn nieuwe ontvanger. En: bam, na een minuut of twee hadden ze elkaar gevonden en werkte het zoals het moest. Vervolgens heb ik de ontvanger in de juiste stekker gezet, de kabels aangesloten en daarna was het puur een kwestie van de instelling veranderen op het apparaat dat ik gebruik (van wifi naar kabel) en alles werkte gewoon. Geen gedoe dus met routers en modems die opnieuw aan en uit moesten worden gezet, maar gewoon stabiel en vooral snel internet.

De uitbreiding (Bron: Devolo)

Het is niet goedkoop om alles op deze manier aan te sluiten. De Devolo Magic 2 LAN Triple starterset kost zo’n 140 euro. Mocht je al een Magic 2-set in huis hebben, dan kun je ook enkel een losse ontvanger voor zo’n 80 euro in huis halen en heb je op die manier dus een extra mogelijkheid om makkelijk en snel internet te krijgen. Deze review is wellicht niet het meest spannende wat je ooit heb gelezen. Maar ik kan dan ook niet echt een andere conclusie trekken dan het feit dat het gewoon werkt zoals het moet werken. En dat is precies wat je wilt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!