[REVIEW] EPOS Sennheiser Adapt 360 headset met ANC

Gadgets Jelle van Es 28 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

In de tijd dat ik dagelijks naar werk ging, kon ik eigenlijk niet leven zonder met headset. Elke dag een uur in totaal in de trein en op kantoor collega’s die druk aan het overleggen zijn. Een variant met Active Nose Cancellation was daarbij een must. En zelfs nu ik thuis werk, heb ik er voordeel aan wanneer vrouwlief met de stofzuiger los gaat. De EPOS Sennheiser Adapt 360 is daarbij een headset die voor wat rust in je level zorgt.

De EPOS Sennheiser Adapt 360 is een alternatief op de bekende headsets van Sony en Bose. Hij bevindt zich in het hogere prijsklasse segment, hoewel hij met een prijs van zo’n 200 wel een tikkie goedkoper is. Dit zijn de punten die me de laatste tijd zijn opgevallen.

De EPOS Sennheiser Adapt 360 oogt netjes

Wanneer je geen headset wil die opvallend van je hoofd af springt, dan heb je aan de EPOS Sennheiser Adapt 360 een goede. Hij ziet er strak uit zonder al te veel poespas. Je hebt op je oorschelp genoeg knoppen waarmee je het één en ander kunt besturen. Denk daarbij aan het verhogen van het volume, het pauzeren van je favoriete nummer of het aannemen van een telefoongesprek wanneer hij gekoppeld zit aan je smartphone.

Ziet er netjes uit (Afbeelding: EPOS)

Lange batterijduur

Met een batterijduur van maar liefst 46 uur is het een model die binnen deze prijsklasse het langste meegaat. De meeste headsets houden het na een uurtje of twintig wel voor gezien. In de praktijk is dat meer dan genoeg, maar op deze manier hoef je nooit bang te zijn dat je zonder batterij komt te zitten als je hem even vergeten bent om hem op te laden.

Gaat lang mee (Afbeelding: EPOS)

EPOS Sennheiser Adapt 360 zit comfortabel

En wanneer hij dan is opgeladen en je hebt hem op je hoofd zitten, dan is het er één die gewoon comfortabel is. De oorschelpen hadden wat mij betreft net een tikkie groter gemogen, maar het materiaal waarvan ze zijn gemaakt is niet naar om het op oren te hebben. Daarnaast wordt de warmte tijdens het gebruik goed afgevoerd. Ik kan me zodoende goed voorstellen dat dit een mooie reiscompagnon wordt wanneer we in de nabije toekomst weer op een normale manier naar verre landen kunnen gaan.

Zet hem maar op je hoofd (Afbeelding: EPOS)

Ideaal om mee te bellen

De meeste headset die je via bluetooth verbindt met je smartphone kunnen ook gebruikt worden om mee te bellen. Zo ook de EPOS Sennheiser Adapt 360. Het is echter wel zo dat niet elke headset een goede microfoon heeft. Meer dan eens heb ik modellen gehad waarbij ik niet verstaan werd. Maar met deze heb ik daar geen last van. Ik was zeer goed verstaanbaar, waardoor het een plusje voor heeft wanneer je vaak via je headset wil gaan bellen.

EPOS Sennheiser Adapt 360
Lekker mee bellen (Afbeelding: EPOS)

Active Noise Cancellation niet heel erg sterk

Toch kent de EPOS Sennheiser Adapt 360 wat mij betreft één minpunt. De Active Noise Cancellation van de headset werkt naar behoren, maar wanneer ik hem vergelijk met andere modellen, dan is hij net wat minder krachtig. Zo nu en dan kon ik met de headset op mijn hoofd mijn kinderen nog redelijk goed horen. Iets waar in het geval van mijn Bose geen sprake van is. Het voordeel is dan wel dat je niet helemaal van de wereld bent. Wanneer je bijvoorbeeld aan het werk bent en er wordt aangebeld, dan zul je dat waarschijnlijk horen en kun je een pakket in ontvangst nemen.

EPOS Sennheiser Adapt 360
Tijdens vergaderingen hem op zetten is niet heel handig (Afbeelding: EPOS)

De EPOS Sennheiser Adapt 360 is nu beschikbaar. Wil je meer lezen over headsets? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen