[REVIEW] Everglades EV9051 Mobiele Airco

Smart Home Jelle van Es 26 jun 2020
Leestijd: 4 minuten

De eerste hittegolf van het jaar lijkt er aan te komen of zitten we misschien al midden in. En dan heb je toch te maken met een huis dat opwarmt. Tel daarbij de uitdaging dat we steeds meer thuiswerken bij op en je hebt een potentieel ellendig scenario. Om dat te voorkomen besloot ik een paar weken geleden een mobiele airco in huis te halen. En daarbij merkte ik dat het behoorlijk lastig is om een goed product te halen. Uiteindelijk koos ik er voor om niet de hoofdprijs te betalen en er eentje aan te schaffen met een kleine gok. Het werd de Everglades EV9051.

Nu heb ik deze op Bol.com gekocht, waarbij er slechts twee user reviews waren. De één was enthousiast en gaf het vijf sterren, terwijl de andere vond dat hij werd bedonderd omdat het een unit was met 7000 BTU per uur in plaats van de 8000 die in de beschrijving stond. Wat het precies is, dat weet ik niet. Ik heb eerlijk gezegd weinig verstand van de verschillen, behalve dat ik weet dat een hogere BTU er voor moet zorgen dat hij sneller, krachtiger en een grotere ruimte koelt. Ik heb de Everglades EV9051 mobiele airco voor twee problemen aangeschaft. Overdag moet hij mijn werkkamer koelen en in de avond zet ik hem op de slaapkamer om op die manier mijn slaapkamer in een koelkast te veranderen en er lekker in te slapen. Dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

Koelt behoorlijk goed

Tot nu toe heb ik de Everglades EV9051 mobiele airco slechts een paar keer als test gebruikt, omdat de temperaturen nog niet op het niveau waren dat ik het echt nodig had. Maar nu het buiten tussen de 25 en 32 graden is, heb ik eindelijk eens echt kunnen zien hoe hij werkt. Nu is mijn kamer werk- en slaapkamer niet enorm groot. Ik gok dat mijn slaapkamer zo’n 18 vierkante meter is, maar op beide kamers koelt de airo behoorlijk goed. Zeker op mijn werkkamer, waar ik gebruik maak van een doek om warme lucht buiten te houden, heeft hij niet veel moeite om de temperatuur naar de 18 tot 20 graden te brengen. En dat werkt echt een stuk fijner.

Everglades EV9051 Mobiele Airco
Levert verkoeling op (Afbeelding: Everglades)

Systeem spreekt voor zich

De Everglades EV9051 mobiele airco is een simpele airco zonder al te veel poespas. Geen interactie met een app of iets anders. Je zet hem aan, bepaalt de temperatuur waarnaar hij moet koelen, stelt de kracht van de blazer aan en bam: hij doet wat hij moet doen. Je kunt verder nog via de timer bepalen hoe lang je hem aan wilt hebben, waardoor hij voor het slapen gaan nog even draait, maar niet de hele nacht. Meer is het niet en eerlijk gezegd heb ik ook niet veel meer nodig. De afstandsbediening die er bij zit voelt eigenlijk al luxe genoeg.

Lawaai valt enigszins mee

Een airco maakt lawaai en dat geldt ook voor de Everglades EV9051 mobiele airco. Hij kan volgens de beschrijving een geluidsniveau van 65 dB halen. En eerlijk is eerlijk: het is geen apparaat waarmee je lekker in slaap valt. Maar tegelijkertijd is het ook niet zo dat het oorverdovend is. Ik heb hem tijdens mijn werk aanstaan en moet zeggen dat het me niet enorm stoort. En zelfs als dat wel zo is, dan zorgt een goede koptelefoon met noise reduction er voor dat je ook dat probleem weer oplost.

Slang had wat langer en steviger gekund

De grootste uitdaging die ik eigenlijk had met de Everglades EV9051 mobiele airco is de plaatsing er van. Het is een behoorlijke unit en je moet de warme lucht naar buiten afvoeren. Hij wordt geleverd met een slag van 2,2 meter en dat is al wat aan de grote kant voor een gemiddelde unit. En toch had hij nog tachtig centimeter langer gemogen. Hij is nu net even te kort om hem goed uit mijn raam te hangen. Dat heb ik opgelost door hem op een klein bijzet tafeltje te zetten. De schoonheidsprijs win je er niet mee, maar de koelte op een zomerse dag als deze maakt echt alles goed.

Zwaar

Eigenlijk moet je een mobiele airco als de Everglades EV9051 niet gaan verplaatsen. Maar om nou voor twee kamers twee aparte units te kopen, dat vind ik ook weer iets te veel van het goede. Dus til ik hem in de avond een trap op. De unit heeft wieltjes er onder, die goed rijden, en een handvat aan de bovenkant. Hij is dus min of meer gemaakt om verplaatst te worden. Maar met een gewicht van zo’n 22 kilo is het niet echt iets dat makkelijk mee omhoog gaat. Het is echter een werkje van vijf minuten om hem te verplaatsen. En dat heb ik graag over voor het overdag koel kunnen werken en in de avond lekker kunnen slapen.

Deze til je niet zomaar op (Afbeelding: Everglades)

Mocht je zelf aan de slag willen gaan met de Everglades EV9051 mobiele airco, dan kun je deze hier bestellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen