Elektrische fiets: deze 5 toppers onder de 2000 euro zijn het kopen waard

Elektrische auto's Lisanne Beijen 28 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

De elektrische fiets is een duur item. De meeste goede elektrische fietsen kosten al snel meer dan 2.000 euro. Maar wie goed zoekt, vindt ook onder de 2.000 euro prima e-bikes.

We helpen je graag een handje in deze zoektocht. Er zijn namelijk veel verschillende e-bikes te vinden in allerlei soorten, maten, en met verschillende accu’s en motoren. Hieronder staan vijf goede e-bikes voor minder dan 2000 euro.

Lekker Bikes: Amsterdam+ eBike

Het Australische Lekker Bikes heeft een Nederlands tintje door de Nederlandse roots van de eigenaren. Het is Lekker Bikes goed gelukt lekkere elektrische fietsen te ontwikkelen tegen een scherpe prijs. Klinkt Hollands, toch? Alle onderdelen zijn strak weggewerkt in deze Amsterdam+ e-bike met Bafang H400 Series motor. De onderdelen van de Amsterdam+ zijn hoogwaardig waardoor je er met groot gemak en plezier vele rondjes door Amsterdam mee kunt rijden.

elektrische fiets Lekker Bikes
Lekker Bikes’ Amsterdam+ e-bike (Afbeelding: Lekker Bikes)

VanMoof‘s nieuwste e-bikes: S3 & X3 elektrische fiets

VanMoof heeft dit jaar twee nieuwe elektrische fietsen uitgebracht: de S3 en de X3. Dit zijn beide elektrische herenfietsen zoals je die van VanMoof gewend bent. Ze hebben een strak design dat vergelijkbaar is met zijn voorganger. Al hebben zowel de S3 en X3 uiteraard een aantal upgrades gekregen die het fietsplezier en -gemak vergroten.

Er zit geen standaard display op de e-bikes van VanMoof. Je bedient deze fietsen via de bijbehorende app waar je eigenlijk alles kunt instellen: van wanneer de e-bike schakelt tot het licht van de fiets en het geluid van de bel. Een nadeel van beide e-bikes is dat je de accu niet uit de fietsen kunt halen. Daardoor moet je de fiets altijd bij het oplaadpunt hebben, en dus indien nodig, daarvoor het trappenhuis van je appartement op tillen.

VanMoof S3 elektrische fiets iphone
De VanMoof S3 (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Trek Verve+ 1

De Verve+ 1 is de goedkoopste nieuwe elektrische fiets die het bekende fietsmerk Trek verkoopt. Ondanks de relatief lage prijs net onder de 2.000 euro, heeft deze e-bike toch nog steeds hoogwaardige onderdelen en een stabiel frame. Deze e-bike ziet er niet zo soepel uit als de bovenstaande drie modellen maar fietst zeker net zo soepel. Hij heeft een Bosch Active Line 250 Watt motor en je kunt kiezen uit een 300 Wh, 400 Wh of 500 Wh accu. Een voordeel van deze fiets ten opzichte van de e-bikes hierboven is dat deze fiets vering in de voorvork heeft. Daardoor rijdt er ook comfortabel over onverharde paden.

Trek Verve+ 1 elektrische fiets
Verve+ 1 (Afbeelding: Trek)

Elektrische fiets voor jongeren: Cube Acid 240 Hybrid 400

De laatste elektrische fiets onder 2.000 euro in dit rijtje is er een van het bekende merk ‘Cube’. Cube heeft niet alleen fietsen voor volwassenen in de collectie maar ook voor jongeren en kinderen. Deze elektrische fiets is bedoeld voor jongeren. Zo blijft een lange fietstocht altijd leuk en fietst je kind die zonder enige moeite helemaal uit.

Cube Acid 240 e-bike
Acid 240 (Afbeelding: Cube)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen