rmens
rmens Apple 29 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Ziggo Go-app met live TV en meer beschikbaar voor Apple TV

Zet die decoder maar op straat, want de Ziggo Go-app voor Apple TV is eindelijk beschikbaar. De Nederlandse kabelprovider was al sinds 2018 aan het testen met een beperkt aantal klanten, maar nu is de app voor iedereen beschikbaar. Ziggo Go werkt op de Apple TV HD (2015) en Apple TV 4K (2017).

Ziggo streamt live tv en replay-programma’s in 720p met 50fps op Apple’s settopbox. Films en series die onderdeel zijn van een Movies & Series bundel kijk je in maximaal 1080p en 50fps. Er is vooralsnog geen ondersteuning voor 5.1-geluid of 4K-video.

Ziggo Go voor Apple TV downloaden

De zoekfunctie van de App Store laat de app momenteel nog niet altijd zien. Je kunt de app echter wel zelf downloaden via de directe link. Open deze op een iOS-apparaat dat hetzelfde Apple ID gebruikt als je Apple TV en download de app. De app zal vervolgens op Apple’s settopbox verschijnen.

Wie de iPhone- of iPad-app van Ziggo al eens heeft gebruikt, zal meteen vertrouwd zijn met de interface van Ziggo Go voor Apple TV. De interface lijkt op die van de tabletversie, al zijn er wel speciale elementen voor de Apple TV toegevoegd. Een van die elementen is integratie met de ‘Top Shelf’ van tvOS. De app toont daar welke programma’s momenteel het meest worden bekeken.

Ziggo Go Apple TV 003
Klik/tap voor groter. (Screenshot: OMT/Raymon Mens)

Alleen voor gebruik op vaste aansluiting

De app is alleen te gebruiken met een vaste internetaansluiting van Ziggo. Je kunt de tvOS-app niet buitenshuis gebruiken en ook niet in andere EU-landen. Volgens de provider is dit een rechtenkwestie en is een settopbox meer een decoder dan een mobiel apparaat. De iOS-versie van de app laat zich nog steeds gewoon buitenshuis gebruiken.

Naast je vaste tv-aansluiting kan je op maximaal drie apparaten Ziggo GO tegelijk kijken. Daaronder valt dus ook Ziggo GO voor Apple TV.

Ziggo Go Apple TV 004
Het startscherm van de app – Klik/tap voor groter. (Screenshot: OMT/Raymon Mens)

Officieel nog in bèta

Hoewel de app nu beschikbaar is in de App Store, zegt de provider dat deze officieel nog in bètafase is. Er is de afgelopen tijd uitvoerig getest, maar Ziggo garandeert nog geen perfecte werking. Dat hebben wij al gemerkt. Zo is het momenteel nog niet mogelijk om het geluid van Ziggo Go op de Apple TV via AirPlay naar een speaker te routen.

De provider zegt ook dat de app stembediening ondersteunt, maar via Siri lukte het ons nog niet om een zender of film te starten. Het label bèta is dus meer dan terecht. Of de resolutie in de toekomst omhoog gaat naar 1080p kon Ziggo niet zeggen, ook over de bitrate van de streams worden geen uitspraken gedaan.

Ziggo Go Apple TV 002
TV-gids met overzicht – Klik/tap voor groter. (Screenshot: OMT/Raymon Mens)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!