Elektrische fiets undercover: 5 modellen die op een gewone fiets lijken

Toen de eerste elektrische fiets op de markt kwam was het duidelijk zichtbaar dat het geen ‘gewone’ elektrische fiets was. Anno 2020 zijn er echter veel e-bikes die haast niet van ‘gewone’ fietsen te onderscheiden zijn. Op zo’n e-bike race je als het ware undercover over de straten. Het enige wat je verraadt is je lekkere tempo.

Een elektrische fiets die niet op een elektrische fiets lijkt heeft vaak een goed geïntegreerde accu en een vrijwel onzichtbare motor. Hieronder hebben we vijf van deze strakke ‘onopvallende’ e-bikes voor je op een rij gezet.

Cube’s Cross Hybrid Pro 625 Allroad elektrische fiets

Deze hybride elektrische fiets van Cube ziet er niet uit als een e-bike maar als een gewone mountainbike of sportieve fiets. Het is een lekkere alleskunner die geschikt is voor je ritjes door de stad en voor je off-road avonturen. De Cross Hybrid Pro 620 Allroad is een krachtige elektrische fiets met een 500 Wh of 625 Wh accu. Die is naadloos verwerkt in het frame van de fiets. Het frame is niet enorm slank, maar dat hoeft ook niet perse voor een stoere e-bike als deze.

Cube elektrische fiets
Cube Cross Hybrid Pro 625 Allroad (Afbeelding: Cube)

Elektrische damesfiets voor in de stad: Faraday

Het fietsmerk Faraday vindt zijn oorsprong in San Francisco in de Verenigde Staten. Alle fietsen van dit merk zijn elektrisch, al zou je dat aan het uiterlijk van de fiets net zeggen. Zo is het ‘Cortland‘ model is een toffe elektrische stadsfiets met lage instap en voorwielmotor die haast niet te onderscheiden is van een mooie ‘gewone’ stadsfiets. Deze fietsfabrikant maakt overigens ook hele toffe elektrische herenfietsen.

Faraday Cortland e-bike
Faraday Cortland (Afbeelding: Kickstarter)

Orbea Gain F25 elektrische fiets

Orbea is een fietsfabrikant uit het noorden van Spanje en maakt al sinds 1930 prachtige fietsen. Ook hun elektrische fietsen zijn prachtig. Zo prachtig zelfs dat je in sommige gevallen niet eens doorhebt dat ze elektrisch zijn. Dat geldt ook voor deze sportieve stadsfiets en commuter-fiets. Alle elektrische onderdelen zijn naadloos in het strakke frame verwerkt waardoor alleen aan je snelheid is te zien dat je op een e-bike zit. Het is een topper voor in de stad maar blijft ook comfortabel tijdens sportieve en langere fietstochten.

Orbea e-bike Gain F27
Orbea Gain F27 (Afbeelding: Orbea)

Coboc ONE Soho

Alles aan deze fiets schreeuwt ‘hipster’: van het retro racefiets-frame, het leren zadel en grip op het stuur, tot aan het maximale level aan minimalisme van het design. De fiets is zo minimalistisch dat het echt niet opvalt dat het een e-bike is. Het enige dat dit verraadt zijn de 5 LED’s die in het frame zijn bevestigt om het level van de accu aan te geven.

Cobo’s ONE Soho weegt slechts 11 kilo, waardoor hij ook zonder ondersteuning soepel fietst. Deze bijzonder strakke fiets kost 2999 euro.

Coboc ONE Soho e-bike
Coboc ONE Soho (Afbeelding: Coboc)

Alle e-bikes van Ampler Bikes

Ampler Bikes ontwikkelt strakke elektrische fietsen die er uitzien als moderne ‘gewone’ fietsen. Het merk vindt zijn origine in Estland maar is tegenwoordig in vrijwel heel Europa verkrijgbaar. Eigenlijk zien alle drie e-bikes van Ampler er uit als gewone fietsen zonder elektrische features. Wie op zoek is naar een sterke e-bike voor in de stad raden we zeker aan de ‘Stout’, ‘Curt’ en ‘Stellar’ e-bikes te bekijken.

Ampler bikes Stout
Stout elektrische fiets (Afbeelding: Ampler Bikes)

Wil je meer toffe en goede elektrische fietsen zien? Bekijk dan hier vijf favorieten voor de zomer van 2020.

Reageer op artikel:
Elektrische fiets undercover: 5 modellen die op een gewone fiets lijken
Sluiten