Mark Hofman
Mark Hofman Gaming 11 jul 2020

Nintendo Switch vastgelopen? Op deze manieren fix je het probleem!

De Nintendo Switch is een fantastisch apparaat. We zijn simpelweg groot fan. In de afgelopen jaren hebben we al talloze uren met het apparaat doorgebracht, waardoor we ook wel weten dat het niet altijd koek en ei is. Er gaat wel eens wat mis.

Zo kan het gebeuren dat de Nintendo Switch wel eens vastloopt. Je kan op knopjes drukken wat je wilt, je kan er tegenaan schreeuwen of met dingen gaan smijten: er is geen beweging in te krijgen.

Gelukkig hebben wij de oplossing voor je!

Nintendo Switch vastgelopen: zo fix je ’em!

We snappen je frustratie. We hebben zelf ook wel eens lopen vloeken en tieren, simpelweg omdat onze Nintendo Switch het niet meer deed. Maar gelukkig is er een manier om ervoor te zorgen dat de handheld/console combinatie weer tot leven komt.

Is je Nintendo Switch vastgelopen? Probeer dan het volgende eens:

#1 Duw je Nintendo Switch terug in zijn dock

Wanneer jij je Nintendo Switch in of uit zijn dock haalt, onderbreekt het apparaat zo’n beetje alles wat er gebeurd. Vanwege het feit dat het heel snel gebeurd zie je het bijna niet, maar iedere keer hapert de Switch heel even. Dat is de schakeling tussen de console-mode en de handheld mode die hij maakt.

Als je Nintendo Switch volledig is vastgelopen is het dus best aan te raden om hem even terug in zijn dock te zetten. Of eruit te halen wanneer hij daar al in zit natuurlijk. In veel gevallen springt de Nintendo Switch weer aan en kan je verder op het punt waar je gebleven bent.

Nintendo Switch
Animal Crossing: New Horizons (Afbeelding: Nintendo)

#2 De thuisknop

Wanneer de Nintendo Switch vastloopt, ben je geneigd de console de schuld te geven. Alleen dat hoeft dus niet persé het probleem te zijn. Het kan ook gerust aan de game liggen die je speelt.

Om daar achter te komen moet je de thuisknop gewoon proberen. Keer je terug naar het thuisscherm, dan ligt het probleem bij de game. Doet je Nintendo Switch niets? Dan is er iets anders aan de hand.

#3 Herstart je Nintendo Switch

Er zijn mensen in de IT die dagelijks aan mensen moet vragen of ze hun apparaat al aan en uit gezet hebben. En daarom doen wij dat bij deze ook een keertje. Het is opvallend hoeveel het opnieuw opstarten van een apparaat, in dit geval de Nintendo Switch, kan oplossen.

Alleen wanneer jouw Nintendo Switch is vastgelopen, moet je deze wel op een iets andere manier aan en uit zetten. Simpelweg de powerknop indrukken gaat de problemen namelijk niet oplossen. De knop vijftien seconde lang indrukken overigens wel. Wanneer je dat doet zal het scherm volledig op zwart gaan en uiteindelijk weer opnieuw opstarten.

Wanneer je het Nintendo logo weer in beeld te zien krijgt, dan weet je dat het goed zit.

Nintendo Switch Android
De plannen lagen voor release al op straat (Afbeelding: Nintendo)

#4 Blauw scherm?

Wanneer geen van bovenstaande oplossingen werken, of als je het blauwe scherm des doods te zien krijgt, dan moeten we je teleurstellen. Er zit op dit moment helaas niets anders op dan contact op te nemen met de klantenservice van Nintendo, of het verkooppunt waar je hem gehaald hebt.

Nintendo zal de console voor je resetten, dus zorg ervoor dat je SD-kaart uit de Switch is. Voor je het weet ben je alles kwijt en daar heeft helemaal niemand zin in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nintendo Switch vastgelopen? Op deze manieren fix je het probleem!
Sluiten