[REVIEW] iPhone 11: veilig, maar uitstekend in gebruik

Smartphones Jelle van Es 14 okt 2019
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is het alweer een paar weken geleden dat de iPhone 11 en de rest van de familie door Apple is uitgebracht. In die periode ben ik flink met de smartphone aan de slag gegaan. Kort door de bocht is de iPhone 11 qua vooruitgang niet overdonderend, maar het werkt wel gewoon heel erg goed.

Voor mij is de iPhone 11 een upgrade van de twee jaar oude iPhone X. Waar je in het verleden eigenlijk elk jaar wel voordeel had aan een nieuwe smartphone, werkte mijn iPhone X eigenlijk nog erg goed. Je zou dan nog kunnen overwegen om een jaartje te wachten voor een nieuwe iPhone, maar wanneer je de upgrade maakt en je koopt hem bij Apple, dan krijg je wel een goede inruil van zo’n 300 euro. Dan is de iPhone 11 los vanaf iets meer dan 500 euro te koop.

Eenmaal de overstap gemaakt, zul je geen spijt hebben. De iPhone 11 is een uitstekende smartphone. Je voelt je gelijk weer lekker modern en kunt op dagelijkse basis er flink van genieten. Dit zijn de vijf punten die mij tijdens het gebruik zijn opgevallen.

Review liever bekijken? Check hieronder dan onze video!

Een heerlijke camera

Voor veel gebruikers is de smartphone het apparaat dat gebruikt wordt wanneer je foto’s maakt. Met de iPhone X was het al mogelijk om heerlijke foto’s te schieten, maar de iPhone 11 gaat wel echt even een stapje verder. Ondanks dat hij een camera minder heeft dan de Pro-variant, maak je de mooiste beelden. Ik ben met name content dat je nu ook een portretmodus hebt die gebruikt kan worden wanneer je voorwerpen fotografeert. Dat helpt me dagelijks met het maken van foto’s voor de website, maar is ook leuk als je een avond uitgaat en een mooie foto van je cocktail wilt nemen.

iPhone 11 foto
Portretfoto van een cocktail (Bron: Jelle van Es)

Die portretmodus zit nu ook op de selfiecamera, waardoor je in je ook een prachtige portret foto kunt gaan maken.

Selfie (Bron: Jelle van Es)

En wanneer je graag een filmpje opneemt, dan is de camera ook op dat gebied van een hoge kwaliteit. Die video’s maak je op een maximale resolutie van 4K met een framerate van 60 fps. Tot slot is er natuurlijk ook de Night-modus, die er automatisch voor zorgt dat foto’s met weinig licht er mooi uitzien. Ik kan op die manier in elke situatie waar ik me in bevind de nagenoeg perfecte foto nemen. Hieronder een paar foto’s die ik zonder enige voorbereiding uit de losse pols heb genomen.

Het Rijksmuseum van binnen. (Bron: Jelle van Es)
Kleuren op de bloemenmarkt. (Bron: Jelle van Es)
Het melkmeisje van Vermeer. (Bron: Jelle van Es)
Een smakelijk ontbijt. (Bron: Jelle van Es)

Batterij gaat een tijd mee

Omdat je je iPhone 11 waarschijnlijk de hele dag gebruikt, is het handig als de batterij ook goed mee gaat. Nu heb ik eigenlijk altijd wel een batterypack bij me voor de momenten dat ik hem te vaal heb gebruikt en de power up is, maar die heb ik eigenlijk veel minder gebruikt dan bij de iPhone X. Wanneer je hem niet heel zwaar gebruikt gaat hij makkelijk een dag mee, terwijl hij voor de ietwat zwaardere gebruiker ook nog krachtig genoeg is om een werkdag er mee door te brengen. Ook kun je tijdens een lange vlucht de hele reis makkelijk kijken naar Netflix zonder dat je de telefoon hoeft op te laden.

Scherm is lekker

Het scherm van de iPhone 11 is qua specificaties niet echt een grote update ten op zichte van de iPhone X, maar dat neemt niet weg dat ik hem gebruik erg lekker vindt. Het is goed helder en de kleuren spatten er heerlijk van af. Toch had het fijn geweest als er gebruik werd gemaakt van een OLED-scherm, zeker voor de prijs die je nog altijd betaalt voor een smartphone als deze. Maar in het dagelijkse gebruik biedt de smartphone wat je er van wilt.

Apple iPhone 11 review 12
Afbeelding: Dominick Vietor / WANT (Afbeelding: WANT)

Ideaal om op te gamen

Wellicht is dit punt niet voor iedereen even interessant, maar met de opkomst van de Apple Arcade wil ik het toch even benoemen. Ik vind de iPhone 11 lekker om op te gamen. Het scherm is groot genoeg zonder dat hij zwaar is om er op alsnog op te spelen. Wanneer je een tijdje speelt wordt het scherm bovendien niet vervelend warm, waardoor je heel wat potjes Call of Duty: Mobile achter elkaar kunt spelen. En bij andere games is het natuurlijk mogelijk om je controller aan te sluiten om op die manier te spelen. Op die manier is dit echt een smartphone die van meerdere markten thuis is.

Fast charger was fijn geweest

Bij de iPhone 11 krijg je het standaard lightning kabeltje, zoals je die in elk recent model hebt gehad. Die doet wat het moet doen, maar is wel wat ouderwets. Het fijner geweest als je gewoon een USB-C naar lightning kabel had gekregen met de bijhoren powersocket om op die manier je smartphone vele malen sneller op te laden. Het voelt een beetje goedkoop aan dat deze er niet in zit.

iPhone 11 Albert Heijn
Afbeelding: Dominick Vietor / WANT) (Afbeelding: Dominick Vietor / WANT)

De iPhone 11 is nu verkrijgbaar en hier vind je een aantal mooie deals. Wil je meer lezen over het device? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen