[REVIEW] Life is Strange 2: een prachtig groots avontuur

Games Jelle van Es 18 dec 2019
Leestijd: 4 minuten

Life is Strange 2 is een game die het afgelopen jaar in verschillende afleveringen of episodes is uitgekomen. Elke nieuwe aflevering zorgde er voor dat je weer een paar uur met het avontuur door kon gaan, om vervolgens weer een tijdje te wachten.

Ikzelf ben daar niet echt een liefhebber van. Ik ga het liefst echt voor een game zitten en die dan van het begin tot en met het einde uit te spelen. Daarom is het goed dat de game nu als fysieke game is uitgebracht en alle vijf de episodes bij elkaar uitbrengt. Op die manier heb ik nu eindelijk van het volledige avontuur kunnen genieten. Dit zijn daarbij de punten die mij zijn opgevallen aan Life is Strange 2.

Life is Strange 2 kent een boeiend verhaal

Life is Strange 2 staat los van het avontuur in het eerste deel. Deze game draait om de broers Sean en Daniel. Zij hebben een rustig leventje bij hun vader, totdat op een dag alles op zijn kop staat. Via een ruzie tussen Sean en zijn vervelende buurjongen, ontstaat er een groot drama, waarbij snel duidelijk wordt dat Sean bovennatuurlijke krachten heeft. Door die te openbaren ontstaat er chaos en zit er voor de broers niks anders op dan op reis te gaan. Hun doel is de Mexicaanse stad waar hun vader is geboren. Maar de weg daar naartoe zit vol met gevaar, omdat ze achtervolgt worden door de autoriteiten. Tijdens dat avontuur ontmoeten ze verschillende andere mensen. Sommigen willen de broers helpen, terwijl anderen ze zien als een gevaar. Er gebeurt in elk geval genoeg en de reis is in deze game belangrijker dan de bestemming.

Life is Strange 2
Een verhaal om van te smullen. (Bron: Dontnod)

Interessante personages

Eén van de sterke punten in de game is toch wel het verhaal, dat voor een groot gedeelte gedragen wordt door de personages. Voor een groot gedeelte draait het daarbij tussen de band van de twee broers en hoe zij met elkaar omgaan. Als grote broer voel je je verantwoordelijk voor je broertje Daniel. Je leert hem om te gaan met verschillende situaties door het juiste voorbeeld te geven. Maar daarbuiten ontmoet je dus ook een hoop andere personages, die hun eigen beweegredenen hebben en hun verhaal vertellen. Elk personage die je tegenkomt voelt als een meewaarde.

Genoeg interessante personages (Bron: Dontnod)

Lang zonder langdradig

Life is Strange 2 bestaat uit vijf verschillende episodes, waarbij elke episode in een aantal uur door te spelen is. In totaal ben je tussen de tien en vijftien uur kwijt, afhankelijk van hoeveel je rond loopt te speuren op de verschillende locaties. Dat is voor een verhalende game wat lang, maar het voelt nooit langdradig aan. Dat is vooral te danken aan het feit dat alles in de game gewoon aanvoelt als tijd die waardevol wordt doorgebracht.

De reis van de twee broers (Bron: Dontnod)

Diverse eindes

Games als deze geven je vaak het valse gevoel van keuzevrijheid. Toch hebben keuzes gevolg voor het einde dat je voorgeschoteld krijgt. Zeker aan het einde moet je een belangrijke keuze maken. Afhankelijk van de keuzes die je daarvoor hebt gemaakt en die invloed hebben op de moraalmeter van Daniel, krijg je een ander einde. Op die manier heb je toch een beetje het gevoel dat je het einde voorgeschoteld krijgt dat je na al die uren in de game hebt verdiend.

(Bron: Dontnod)

Life is Strange 2 is soms wat traag

Ik vind dat Life is Strange 2 qua lengte het allemaal wel goed voor elkaar heeft en het verhaal is zeker niet langdradig. Maar soms is de game wat aan de trage kant. De personages lopen wat sloom en soms is het niet helemaal duidelijk waar je precies heen moet. Ook heeft het soms niet veel waarde om in de omgevingen die je voorgeschoteld krijgt alles uit te pluizen. Het had van mij allemaal net wat compacter gemaakt worden, zodat het totaalplaatje net wat interessanter is.

(Bron: Dontnod)

Toch kan ik Life is Strange 2 iedereen die van een goed verhaal houdt van harte aanraden. En het mooie van dit alles? Wij mogen de game weggeven. We hebben een PlayStation 4- en Xbox One-versie van de game in de aanbieding. Als je daar kans op wilt maken, dan vragen we je een mail te sturen naar [email protected]. Geef daarbij aan voor welk platform je de game kunt ontvangen. Laat daarbij ook je adresgegevens achter, zodat we de games gelijk op kunnen sturen. De game is nu beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen