Jelle van Es
Jelle van Es Games 7 aug 2020
Leestijd: 4 minuten

[REVIEW] Logitech G Pro X Wireless Headset

Logitech heeft inmiddels al heel wat verschillende producten op de markt voor gamers. Met hun Logitech G-sublabel richt men zich vooral op de gamers die het maximale uit hun games willen halen en esporters. De Logitech G Pro X Wireless Headset is daarbij hun nieuwste koptelefoon.

De Logitech G Pro X Wireless Headset is min of meer de opvolger van de gewone Pro X. Die laatste is echter niet draadloos. En wanneer je een bureau wilt hebben zonder draden, dan is dat een vloek. Gelukkig heb je nu de draadloze versie van die headset. Ik ben een tijd aan de slag gegaan met de Logitech G Pro X Wireless Headset en het blijkt een verdomd fijne headset te zijn. Dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

De Logitech G Pro X Wireless Headset zit fijn op je hoofd

Wat is het eerste wat je doet als je een nieuwe headset scoort? Je zet hem op je hoofd. En vanaf het allereerste moment zit de Logitech G Pro X Wireless Headset gewoon comfortabel. Met een gewicht dat iets meer is dan 300 gram is hij niet al te zwaar en de oordoppen zijn groot genoeg om over mijn oren te sluiten. En wanneer hij dan zo zit, laat hij je behoorlijk afsluiten van de buitenwereld qua geluid. Wanneer mijn vrouw dingen tegen mijn riep hoorde ik het niet. En op die manier kon ik extra lekker van mijn game genieten.

Logitech G PRO X Wireless LIGHTSPEED
Past goed op je hoofd (Afbeelding: Logitech)

Draadloos is een voordeel

De Logitech G Pro X Wireless Headset heeft dus als voordeel dat hij draadloos is. Daarvoor heb je dan wel een USB-port nodig om de dongle in te bevestigen. Hij werkt dus niet met bluetooth en is alleen op de pc te gebruiken. Over het algemeen is dat geen probleem, behalve als je een paar andere draadloze producten met dongles hebt. Dan is het maar te hopen dat je genoeg porten hebt. Het connecten is een fluitje van een cent en dan kun je genieten van een fijne headset zonder dat je met draden hoeft te klooien. En dat is toch wel een voordeel.

Zie jij een draadje? (Afbeelding: Logitech)

Gaat lang genoeg mee

Je hoeft ook niet bang te zijn dat de Logitech G Pro X Wireless Headset tijdens het gamen snel opgaat. Hij beschikt namelijk voer een batterij die er voor moet zorgen dat hij 20 uur haalt. Daarmee is het zeker niet de koptelefoon met de langste batterijduur, maar in de praktijk is dit meer dan genoeg. En als hij dan op is, dan laadt hij behoorlijk snel weer op met een fijn USB naar USB-C aansluiting. Dat laatste vind ik persoonlijk extra fijn, omdat ik zo’n aansluiting net wat steviger vindt dan een USB-micro variant.

Genoeg gametijd zit er op (Afbeelding: Logitech)

Uitstekend geluid komt uit de Logitech G Pro X Wireless Headset

Dan het geluid zelf, wat toch wel belangrijk is voor een headset. Op dat gebied heb ik echt niks te klagen. De Logitech G Pro X Wireless Headset maakt gebruik van de Logitech G Hub Software. Daarmee kun je van alles en nog wat instellen en gebruik maken van DTS Surround Sound. Ook kun je in de software verschillende dingen instellen, waardoor je nog beter kunt horen waar vijanden in games vandaan komen. En met name in een shooter kan dat het verschil maken tussen een kill die jij maakt of dat je juist wordt afgeschoten.

Logitech G PRO X Wireless LIGHTSPEED
Dit zit er allemaal in de doos (Afbeelding: Logitech)

Voice is best aardig

Eén van de minpunten van de Logitech G Pro X Wireless Headset is te vinden in de microfoon. Althans, als je deze vergelijkt met de rest van het product. En er dan ook nog voor kiest om hem te gebruiken zonder de software te installeren. Want dat is eigenlijk toch wel een must. Door de software goed te gebruiken, kun je profiteren van de Blue Voice technologie, waardoor je stem gelijk een stuk rijker en minder krakerig wordt. Het kost even wat tijd, maar onder aan de streep heb je er zeker profijt van.

Lekker kletsen met je vrienden (Afbeelding: Logitech)

De Logitech G Pro X Wireless Headset is nu beschikbaar. Wil je meer lezen over headsets voor gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!