Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Elektrische fietsen 7 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Elektrische fiets: 5 modellen met een belt drive

De elektrische fiets met belt drive, ook wel riemaandrijving, is een steeds populairdere keuze. Met een belt drive heb je namelijk geen last van vetvlekken en daarnaast zijn ze ook sterker en minder onderhoudsgevoelig dan de ‘ouderwetse’ fietsketting.

Een belt drive is een feature die de prijs van een e-bike vaak flink omhoog duwt. Die hogere prijs is hij echter misschien wel waard. Hieronder staan in ieder geval vijf toffe elektrische fietsen met riemaandrijving in verschillende prijscategorieen voor je op een rij.

Riese & Müller’s Charger 3 elektrische fiets met belt drive

Riese & Muller’s elektrische fietsen zijn niet de goedkoopste, maar de hogere prijs betaalt zich altijd uit in een kwalitatief sterke e-bike. De Charger3 is een e-bike met een carbon-riemaandrijving. Dit systeem levert extra rijcomfort op en is heel onderhoudsarm. Deze Duitse e-bike heeft een sportief uiterlijk maar is een goede optie voor dagelijks gebruik. Dit is overigens niet de enige fiets met belt drive in de collectie van Riese & Müller. Wie een e-bike met belt drive zoekt heeft ruim de keuze bij dit merk.

Riese Muller Charger3 elektrische fiets
Riese & Müller’s Charger3 (Afbeelding: Riese & Muller)

Lekker Bikes’ Amsterdam GT

Deze elektrische fiets met belt drive van ‘Lekker Bikes’ is iets ‘betaalbaarder’ dan het model hierboven. Hij heeft niet de nieuwste Bosch motor, zoals de Charger3 hierboven wel heeft, maar heeft een goede nieuwe Bafang Max Mid Drive motor. Ook dit is een lichtgewicht en kwalitatief goede motor met een capaciteit van 36v en 250 Wh. Dit in combinatie met een carbon riemaandrijving maakt deze fiets een betrouwbare elektrische commuter fiets of elektrische stadsfiets.

Lekker Bikes Amsterdam GT e-bike
Amsterdam GT (Afbeelding: Lekker Bikes)

Cowboy 3 elektrische fiets met belt drive

De Cowboy 3 is nog een betaalbare elektrische fiets met een belt drive-systeem. Deze fiets is niet gefabriceerd door een grote en bekende fietsenfabrikant, maar door een Belgische startup. De stijlvolle elektrische commuter bike heeft het Gates Carbon Drive systeem wat wereldwijd wordt gezien als een van de beste belt drive-systemen van dit moment.

Cowboy3 e-bike belt drive
Cowboy 3 elektrische fiets met riemaandrijving (Afbeelding: Cowboy)

Elektrische stadsfiets: Trek District+ 7 2020

Het zal je niet verbazen dat ook het Amerikaanse fietsenmerk ‘Trek’ een aantal e-bikes in de collectie heeft met riemaandrijving. De District+ 7 is er daar een van. Deze elektrische stadsfiets heeft hetzelfde Gates CD-systeem als de hierboven genoemde elektrische fiets. Verder heeft de e-bike een 500 Wh PowerTube accu en een krachtige Bosch Active Line Plus motor (250 Wh en 50 Nm).

Trek District+ 7 2020 elektrische fiets belt drive
District+ 7 2020 met belt drive (Afbeelding: Trek Bikes)

Rabeneick TX-E 2020 e-bike

De laatste elektrische fiets uit dit rijtje is er een van de Duitse fabrikant ‘Rabeneick‘. Deze e-bike heeft een strak en lichtgewicht frame (18,2 kilo) waardoor je haast niet ziet dat het een e-bike is. Alle elektrische componenten (die overigens van hoogwaardige kwaliteit zijn) zijn vernuftig verwerkt in het frame. Daarnaast heeft ook deze e-bike een Gates belt drive dat extra rijcomfort biedt, onderhoudsarm is en die ook de nodige kilometers aankan.

Rabeneick TX-E 2020 elektrische fiets
TX-E 2020 (Afbeelding: Rabeneick)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!