Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Elektrische fietsen 9 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Elektrische fiets: 5 beste modellen met een Bosch Performance CX Motor

In de wereld van de elektrische fiets zijn motoren van Bosch geliefd. Dit jaar bracht Bosch een nieuwe lijn met motoren uit, genaamd de Bosch Performance Line CX. Deze motoren duwen de prijs van een elektrische fiets omhoog, maar daar krijg je ook een compacte en sterke motor voor terug.

Sinds Bosch hun nieuwe motor heeft uitgebracht zijn er veel e-bikes op de markt met een motor uit deze lijn. De nieuwe motoren zijn kleiner en lichter dan hun voorgangers en hebben een functioneler ontwerp voor meer rijplezier. Dat plezier komt in vele vormen en maten. Bekijk hieronder vijf verschillende elektrische fietsen met een motor uit de Bosch Performance Line CX van 2020 en met het voorgaande model.

Elektrische mountainbike van Focus: JAM²

Ben je een ervaren mountainbiker die het liefst alleen maar van de gebaande paden af gaat? Dan is het de moeite waar om Focus’ nieuwe elektrische mountainbike (e-MTB) genaamd ‘JAM²’ eens te checken. Deze krachtige elektrische fiets heeft een accu met grote capaciteit (625 Wh) voor uren lang plezier in de heuvels en bergen. De elektrische fiets heeft een bijzonder ingenieus systeem voor de vering waardoor hij vederlicht over de paden crosst.

Zoals gezegd is dit geen mountainbike voor beginners, iets dat ook te zien is in de prijs die rond de 6000 euro ligt. Die prijs is afhankelijk van het exacte type van de JAM².

Focus JAM² elektrische mountainbike
JAM² (Afbeelding: Focus Bikes)

Toegankelijkere elektrische fiets van Focus: JARIFA²

Het Amerikaanse ‘Focus’ heeft dit jaar verschillende elektrische fietsen gelanceerd met de nieuwe Bosch Performance Line CX motor. De bovenstaande e-bike is er een voor de geoefende sporter, maar deze JARIFA² is een goede allround e-MTB voor de minder getrainde benen. Deze elektrische fiets rijdt soepel op ieder terrein dankzij de brede banden, stevige vering. Het is mogelijk om een accu op deze fiets te laten zetten tot 1125 Wh wat mogelijkheden biedt voor een grote actieradius.

Deze elektrische fiets is een sportieve mountainbike voor niet al te moeilijke maar wel lange fietstochten over de paden, bossen, heuvels en bergen. Een fijne extra is dat deze e-bike beschikbaar is in verschillende maten: ook wie kleiner is kan prima uit de voeten met een JARIFA² in maar S of zelfs XS.

Focus JARIFA² Bosch Performance Line CX
JARIFA² met Bosch Performance Line CX motor (Afbeelding: Focus Bikes)

Elektrische fiets voor in de stad en recreatie: Trek Allant+ 9.9S

Deze spiksplinternieuwe elektrische fiets van Trek is een krachtige elektrische stadsfiets of commuter bike. Dankzij de Bosch Performance Speed motor en en 625 Wh Bosc Powertube accu maak je met groot gemak een groot aantal kilometers op deze e-bike. De elektrische fiets heeft een strak frame met mooi geïntegreerde onderdelen, zoals de kabelgeleiding door het hele frame en de voor- en achterverlichting.

Trek Allant+ 9.9S elektrische fiets
Allant+ 9.9S door de bocht (Afbeelding: Trek Bikes)

Elektrische fiets met lage instap: Kalkhoff Endeavour 1.B 20 Move (step-through)

Dat een elektrische fiets de Bosch Performance Line motor heeft betekent niet dat hij alleen is bedoeld voor high-performance gebruik. De motor laat jou echter wel alles uit de e-bike halen dat er in zit. En daarmee ook uit jezelf!

De Endeavour 1.B 20 Move van Kalkhoff is hier een goed voorbeeld van. Deze elektrische fiets van Duitse maak heeft een lage instap en is daardoor uitermate geschikt voor wie niet zo fit of soepel is. Met Dit damesmodel met extra lage instap kun je hoe dan ook veilig de weg op.

kalkhoff endeavour 1.B move step through e-bike
Kalkhoff Endeavour 1.B move – step through (Afbeelding: Kalkhoff)

Gazelle Medeo T10 HMB met Bosch Performance Line motor

De laatste e-bike in dit rijtje laat zien dat de Bosch Performance Line motor hem niet per definitie onbetaalbaar maakt. Deze fiets van Gazelle kost nét geen 3000 euro en is daarmee zeker de overweging waard voor wie een betrouwbare elektrische stads- of commuter fiets wil. De fiets is goed afgewerkt met hoogwaardige onderdelen, zoals dus de motor maar ook de Shimano schijfremmen. Deze e-bike heeft niet de Bosch Performance Line motor uit 2020, maar is desalniettemin een sterke topper. Al helemaal in zijn prijsklasse.

Gazelle Medeo T10 HMB e-bike
Gazelle Medeo T10 HMB (Afbeelding: Gazelle)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!