Jelle van Es
Jelle van Es Games 12 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

[REVIEW] Logitech G733: Headset met kleurtjes

Logitech is een bedrijf dat in deze tijd druk bezig is met het uitgeven van verschillende producten. Hier en daar heb je een duidelijk high-end product dat als gamechanger geldt. Dat is met de Logitech G733 niet het geval.

De Logitech G733 is een absoluut goede headset, maar niet het beste wat Logitech heeft uitgebracht. Toch is het een headset die bestaansrecht heeft. Het is namelijk een lijn die geleverd wordt in verschillende kleuren. Ideaal dus als je een gamer bent die gamet en tegelijkertijd streamt en er daarbij er tof uit wil zien.

Logitech G733 biedt eindelijk iets anders dan zwart

Ik heb de laatste tijd heel wat verschillende headsets getest en het merendeel werd daarbij geleverd in een zwarte kleur. Daar is op zich niks mis mee, het is lekker standaard en past vaak goed bij de rest van je setup met een zwarte pc, beeldscherm, toetsenbord en muis. Maar hey, wellicht wil je wat vrolijkheid bij je setup. Dan ben je bij de Logitech G733 aan het juiste adres. Ja, hij komt ook in het zwart, maar daarnaast heb je de keuze uit wit, blauw en lila. Met de RGB-lichtjes aan de voorkant word je er al vrolijk van voordat je hem op je hoofd zet.

Yay voor kleurtjes (Afbeelding: Logitech)

Geluid is dik in orde

En wanneer je de headset dan op hebt, dan kun je genieten van de geluidskwaliteit die de Logitech G733 levert. Hij had wellicht iets beter in staat moeten zijn om geluiden van buiten af buiten te laten, maar goed. Wanneer je de headset op de pc gebruikt, dan kun je via de G Hub van Logitech verschillende dingen aanpassen, waardoor het geluid echt naar jouw smaak is. Qua techniek maakt de headset gebruik van de zogenaamde DTS Headphone: X2.0-technologie voor een surroundsound ervaring. Erg handig wanneer je multiplayershooters speelt.

Logitech G733
Je hoort alles uitstekend (Afbeelding: Logitech)

Blue-technologie in de microfoon van de Logitech G733

En als je dan multiplayer-games speelt, dan is communicatie altijd handig. Een tijdje geleden heeft Logitech het bedrijf Blue overgenomen, die we voornamelijk kennen van microfoons. De techniek daarvan wordt in diverse headsets verwerkt en komt ook terug in de Logitech G733. Daarmee is het mogelijk om om je goed verstaanbaar te maken, terwijl je tegelijkertijd in de software verschillende aanpassingen kan maken, zodat je echt naar jouw smaak is.

Kletsen met je vrienden (Afbeelding: Logitech)

Batterij gaat lang mee

De Logitech G733 headset is een draadloze variant, die werkt met de Lightspeed-technologie van het bedrijf. Via een dongle die je in je pc stopt, kun je makkelijk en snel verbinding maken. En wanneer je dat gedaan hebt, dan kun je lang gamen zonder dat je hem hoeft op te laden. Wanneer je gebruik maakt van de RGB-lichten, dan zou het om 20 uur gaan. Interesseren die lichten jou niet? Dan zet je ze uit en moet hij 29 uur lang meegaan voordat je hem weer via een USB-C-kabel oplaadt.

Logitech G733
Geen paniek om de batterij (Afbeelding: Logitech)

Oren worden wat warm

Mocht je een gamer zijn die lange gamesessies doet, dan is het wel belangrijk om te weten dat de Logitech G733 er niet heel erg goed in slaagt om de warmte van de oren goed weg te voeren. Op die manier begonnen mijn oren na iets meer dan een uur wel vervelend warm te worden. Zeker nadat ik klaar was met gamen viel op dat het geheel wat rood was. En dat is gewoon net iets minder comfortabel dan dat ik gewend ben van één van de andere high-end headsets die ik de laatste tijd heb getest.

Logitech G733
Na een tijdje wordt het wel wat warm (Afbeelding: Logitech)

De Logitech G733 is nu beschikbaar. Wil je meer lezen over headsets? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!