[REVIEW] Logitech G915 TKL Toetsenbord is zeer fijn

Games Jelle van Es 26 jun 2020
Leestijd: 4 minuten

Ik denk dat Logitech ergens vorig jaar de Logitech G915 heeft uitgebracht. Een draadloos toetsenbord, waardoor je je setup kon maken zonder gedoe met lelijke kabels. Onlangs hebben ze een variant daarop uitgebracht in de vorm van de Logitech G915 TKL. Deze is compacter doordat het toetsenbord enerzijds het num-pad aan de rechterkant heeft weggehaald en de M-keys aan de linkerkant onder heeft gebracht bij de F-keys, waardoor F1-F4 een dubbele functie heeft.

Het resultaat van dit alles is een fijn compact draadloos toetsenbord dat je heel makkelijk connect via bluetooth of via een dongle die je in je USB-port plaatst. Ik heb er een tijdje mee gewerkt en gegamet en dit zijn daarbij mijn ervaringen.

De Logitech G915 TKL kent heerlijke toetsen

De Logitech G915 TKL komt in een drietal varianten. Je hebt de keuze uit de Lineair, Tactile en Clicky. Het verschil zit hem in hoeverre je feedback wil voelen van de toetsen. Ikzelf ben met de Tacticle aan de slag gegaan. Deze geeft een goede feedback wanneer je een toets indrukt, zonder dat je het idee hebt dat je op een soort typemachine uit de jaren zeventig zit te werken. Voor mij was dit dus echt een goede keuze en ik kan er met gemak een paar uur mee werken zonder dat mijn vingers moe worden van al het getik.

Logitech G915 TKL
Tikt heerlijk (Afbeelding: Logitech)

Gaat goed lang mee

Daarnaast is het zo dat de batterij van de Logitech G915 TKL een goede tijd meegaat. Een volle batterij zorgt er voor dat je er zo’n 40 uur mee kunt gamen. En als hij dan leeg is, dan sluit je hem alsnog makkelijk aan met een USB-kabel en is hij behoorlijk snel opgeladen. Dit aantal uur kun je overigens verder opschroeven wanneer je er voor kiest om de verschillende lampen van het toetsenbord uit te schakelen, maar dan mis je wel dat fijne gamey-gevoel die bij een toetsenbord als deze wat mij betreft hoort. En dan nog: veertig uur is echt een behoorlijke tijd voordat je hem aan het stroom moet leggen.

Geen angst dat hij uitvalt (Afbeelding: Logitech)

Lichtjes

Ik stipte het hier boven eigenlijk al aan, maar alsnog neem ik het even mee als een pluspunt. De Logitech G915 TKL maakt gebruik van Logitech’s Lightsync RGB-verlichting. Daarmee kun je het toetsenbord zo inrichten als dat jij het wilt en heb je keuze uit meer dan 16 miljoen verschillende kleuren. Zeker wanneer je dit combineert met andere apparaten die gebruik maken van verschillende kleuren, kun je hier een mooi geheel van maken en je gamekamer echt tot leven laten komen.

Yay, lichtjes! (Afbeelding: Logitech)

De Logitech G915 TKL voelt stevig aan

Vanaf het moment dat ik de Logitech G915 TKL uit de doos heb gehaald, voelde het al gelijk goed aan. Je merkt gewoon dat het een kwaliteitsproduct is. Hij is wat zwaarder dan dat je misschien zou denken, maar dat is goed. Op die manier is het niet zo makkelijk om het toetsenbord makkelijk te verschuiven wanneer je actief bezig bent. Maar ook de verschillende knoppen voelen solide aan. Naast de toetsen heb je bovenaan knoppen die je indrukt om op die manier een verbinding te activeren en die drukken fijn weg. Dat klinkt wellicht wat vaag, maar geloof me als ik zeg dat dit toetsenbord je een zeer fijne ervaring oplevert.

Dit ding kan wel wat ragequits aan (Afbeelding: Logitech)

Behoorlijk prijzig

Tot slot nog een klein nadeel. En dat is dat de Logitech G915 TKL niet goedkoop is. Hij heeft namelijk een adviesprijs van 229 euro. Dat is behoorlijk wat geld voor een toetsenbord. Natuurlijk, hij is kwalitatief enorm goed en heeft draadloze mogelijkheden, maar voor zo’n honderd euro minder heb je een toetsenbord (met draad) die minstens over dezelfde functies beschikt. Daarmee is dit toetsenbord voornamelijk geschikt voor hen die echt veel waarde hechten aan een desk die er goed schoon uit ziet of die wel eens naar een LAN-party gaan (mocht dat ooit nog kunnen) en dan niet in de knoop te willen komen met alle draden die door elkaar lopen.

Het Logitech G915 TKL moet binnenkort op de markt komen en is onder andere hier te scoren. Wil je meer lezen over de verschillende toetsenborden? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen